Leif Inge Nordhammer, konsernsjefen i Salmar har igjen grunn til å smile, etter at det sansynligvis blir grønt lys for å eksportere økologisk laks til EU. Foto Therese Soltveit

- Tatt unødvendig lang tid å få selge økologisk laks til EU

Salmar mener politikerne har brukt for lang tid til komme til enighet om eksport av økologisk laks til EU. De ønsker ikke å kommentere hvor mye økonomisk tap utestengingen har påført selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I helgen ble det klart at landbruks- og matminister Jon Georg Dale i et brev til EU-kommissær Phil Hogan, varslet at Norge vil akseptere EU sitt økologiregelverk uten tilpasninger når det gjeld krav til underlag i sauefjøs og merking av geografisk opphav på økologiske produkt.

Salmar er en av Norges største produsenter av økologisk laks og har fått føle hardt på uenigheten mellom Norges og EUs krav til økologisk produksjon. Administrerende direktør i Salmar, Leif Inge Nordhammer sier til kyst.no, at de synes det har tatt for lang tid.

- Hvordan reagerer dere i Salmar på at det etter alt og dømme snart er grønt lys for økolaks igjen?

- Det er vi selvsagt godt fornøyd med, sier den administrerende direktøren.

- Hvordan synes dere behandlingen har vært av denne saken?

- Som det fremgår av tidligere kommentarer, herunder brev fra Salmar til Fiskeriministeren, er vi lite fornøyd med at dette har tatt unødvendig lang tid. Tilfredsstillende at politikerne har evnet å prioritere lakseeksporten fremfor en marginal innenlands produksjon av økologisk sau.

Hvor mye Salmar har tapt i mulig fortjeneste på grunn av saken, ønsker ikke Nordhammer å kommentere.