HighComp har fått kontrakt med Andjord Salmon for å bygge deres landbaserte basseng. Foto: Ben-Tommy Eriksen (Andfjord Salmon)

Fikk storkontakt for å bygge landbasert basseng

HighComp AS fikk kontrakten på å bygge landbasert basseng til Andfjord Salmons gjennomstrømmingsanlegg - for produksjon av Atlanterhavslaks.  

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dette skriver selskapet i en pressemelding
 
Selskapet skriver videre at de med dette fått sin hittil største kontrakt noensinne, og kontrakten er med Andfjord Salmon.

- Vi skal bygge det første bassenget av totalt elleve i løpet av de neste månedene. Resten vil følge i fra 2020 og bli fullført i løpet av noen år, legger de til.
 
Bassengets dimensjoner er på hele: 45 x 40 x 20 meters dybde og har et volum på vel over 30.000 kubikk.

- Kontrakten består både av prosjektering, fabrikasjon og montering av bassengene på Andøya i Vesterålen. Kontraktsverdien er betydelig og større enn NOK 100 millioner, står det i meldingen.
 
CEO i selskapet, Anders Holm, sier at kontrakten markerer et gjennombrudd for selskapets satsing på teknologiutvikling og prosjektgjennomføring. Prosjekteringen vil foregå ved selskapets hovedkontor i Arendal og fabrikasjonen ved selskapets produksjonsanlegg på Bokn i Rogaland, samt i Klaipeda i Litauen.
 
- Prosjektet består av elleve store basseng som er sprengt ned i fjellet og montert under havnivå. Store mengder næringsrikt sjøvann hentes i fjorden utenfor Andøya og pumpes gjennom anlegget, forklarer han.

Han sier videre at løftehøyden for vannet er lav noe som bidrar til et minimalt energiforbruk. Det betyr at man kombinerer fordelen fra både sjø- og landbasert oppdrett som gir høy laksevelferd og bærekraftig produksjon.  

Kontraktsinngåelsen er et resultat av en vellykket og langsiktig strategi for selskapet, forklarer han.

- HighComp AS har gjennomført mange prosjekt i oppdrettssektoren både i Norge og internasjonalt de siste årene, og posisjonert oss inn mot fiskeoppdrett som et av våre to hovedsatsningsområder. Denne kontrakten med Andfjord Salmon viser at satsningen vår bærer frukter, sier han avslutningsvis.