Salgssjef Harald Jørgensen (venstre) og administrerende direktør Øystein Gismervik i Sentec AS viser fram noen av sensorene som selskapet tilbyr til oppdrettsnæringen. Foto: Margarita Savinova.

- Tidsbesparende teknologi for overvåkning av ventiler

Sentec AS lanserer trådløs overvåkning av manuelle ventiler som skal være både tidsbesparende og effektiv, forteller salgssjef i selskapet, Harald Jørgensen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sentec ble etablert i 2015, og har siden da utviklet sensorer innen tre segmenter: olje-, gass- og prosessindustri; oppdrettsnæringen og nyttekjøretøy. Administrerende direktør i Sentec AS, Øystein Gismervik forteller til Kyst.no at for ett år siden bestemte selskapet seg for å skille ut sensorsegmentet for olje-, gass- og prosessindustri i et eget selskap – Trisense AS. På den måten står Sentec AS for salget av sensorer innenfor oppdrettsnæringen, mens Trisense AS retter seg mot olje-, gass- og prosessindustri.

- Begge selskaper har samme eier og deler til en viss grad ressurser og kompetanse, sier Gismervik.

Denne teknologien vil hjelpe næringen med overvåkning av manuelle ventiler. Foto: Margarita Savinova.

Trådløs løsning

Nå har Sentec AS i samarbeid med Christian Michelsen Research (som er nå en del av NORCE – red.) utviklet en ny teknologi for å overvåke ventiler. Det er nemlig trådløse sensorer som står for denne jobben.

- Sensorene kan monteres på manuelle ventiler for avlesning av nøyaktig posisjon ved bruk av Bluetooth 5 eller Narrow Band IoT kommunikasjon. Data fra sensorer kan presenteres via en nettskyløsning eller via et grensesnitt inn mot sluttbrukers kontroll-system, forteller salgssjef i Trisense Ronny Karlsen.

Effektivisering

Salgssjef i Sentec AS, Harald Jørgensen, legger til at sensorene kan brukes til alle typer ventiler, blant annet multi-turn og 90-graders ventiler. De kan blant annet anvendes på brønnbåter eller landbaserte anlegg, og er dessuten tidsbesparende. 

- Det som er kjekt med den teknologien er at det tar ti minutter å installere en ventil, og så får du trådløst all data på skjermen. Det effektiviserer arbeidet slik at det ikke er nødvendig lenge med å sjekke posisjon på ventiler manuelt, sier administrerende direktør i Sentec, Øystein Gismervik til Kyst.no.

Optiske oksygensensorer bli mer og mer populære i akvakulturbransjen ifølge salgssjef i Sentec AS Harald Jørgensen. Foto: Margarita Savinova.

Optiske oksygensensorer

I tillegg til overvåkningssystem lanserer Sentec nye optiske oksygensensorer for bruk i merd. 

- Vedlikehold på disse sensorene er enklere enn på de tradisjonelle galvaniske sensorene som er på markedet i dag. Vi har også lagt oss på et prisnivå som er veldig interessant for markedet, samtidig som vi har et godt kvalitet på produktet, forteller salgssjef Jørgensen.

Sensorene er enkle i bruk og er kraftigere enn den tidligere utgaven, dette ifølge Jørgensen betyr at disse kan brukes både på anlegg på land og i sjø.