John Arne Breivik lanserer Stingray i Skottland.

Tilbyr leasing av luselasere

Gjennom fjoråret var Stingray i kontakt med en rekke oppdrettere som i økende grad var opptatt av forutsigbarhet og bedret driftsøkonomi i forbindelse med avlusning. Stadig flere meldte om at kostnaden for å bekjempe lakselus hadde blitt både uoversiktlig og gjorde et solid innhogg i investeringsbudsjettet, særlig med tanke på oppbygging av beredskap mot lus. Det koster nemlig å drive brannslukning, skriver selskapet i en pressmelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Stingray har derfor jobbet frem en løsning til næringen som gjør at oppdretter kan ha forutsigbarhet gjennom hele produktets minimumslevetid på 4 år, slik at det ikke blir særlige økninger eller overraskelser på kostnadssiden underveis. Dette betyr at selskapet heretter vil kunne tilby leasing til alle nye kunder, noe som gir faste og forutsigbare månedskostnader med fordelaktige betingelser for oppdretterne.

-Etter forhandlinger med ulike aktører innenfor leasing er vi nå trygge på at vi har kommet frem til en god modell som sikrer at våre norske kunder får en gunstig driftsøkonomi for avlusningen med laser, sier økonomisjef i Stingray Marine Solutions, Geir Inge Rødseth i meldingen.

Selskapet kan vise til at redusert håndtering, ingen sulteforing og økt tilvekst på fisken gir ytterligere besparelser, slik at en kontinuerlig og forebyggende metode som laser betaler seg inn på forholdsvis kort tid. Herunder følger også at oppdrettere reduserer antall alternative og andre behandlinger, samt slipper risikoen med smittespredning via mobile behandlingsenheter mellom anlegg og regioner.

Daglig leder i Stingray, John Arne Breivik, bekrefter at de er spent på mottakelsen og håper at dette er med på å gi oppdretter ennå en god grunn til å velge forebyggende tiltak mot lakselus.

–Vi fortsetter å levere smarte løsninger til kundene våre og forventer at dette skal bidra til en ytterligere utbredelse av laser som verktøy i kampen mot lakselusa, sier Breivik.