Gå til innhold
Annonse
Cato Lyngøy, gründer av Hauge Aqua. Foto: Therese Soltveit.
Cato Lyngøy, gründer av Hauge Aqua. Foto: Therese Soltveit.

Etter at faggruppen for tildeling av grønne tillatelser hadde en ny gjennomgang av søknader som tidligere hadde fått avslag, fikk Hauge Aqua tildelt en etterlengtet «Mørkegrønn» tillatelse for "Egget". Dette er Cato Lyngøy, gründer av Hauge Aqua glad for.

Annonse

Cato Lyngøy, daglig leder i Hauge Aqua AS, forteller til kyst.no at å få en grønn tillatelse i Gruppe C, er veldig stort for et lite selskap.

Les også: «Mørkegrønn» tillatelse til Hauge Aqua

- Tillatelsen kom som himmelsendt til oss. Det var en gledelig opptur, og vi vil takke for tilliten, sier Lyngøy til kyst.no

- Det hele er ganske nytt for oss

Hva som skjer nå fremover, er per i dag fremdeles litt uklart. Tillatelsesdokumentet er enda ikke skrevet ut, og det må også påregnes ventetid til eventuelle klager er behandlet. Så fullstendig "i boks" er det ikke enda.

- Det hele er jo ganske nytt for oss. Vi må først foreta en grundig vurdering på hvordan vi best kan dra nytte av den tildelte konsesjonen, forklarer Lyngøy.

Lyngøy forteller videre at selskapet har brukt mye tid og ressurser i den pågående utviklingen av «Egget», siden den første søknaden på grønne tillatelser i 2013. Målet med konseptet er at det skulle være et reelt alternativ til åpne merder plassert i dagens lokaliteter. Hauge Aqua mener derfor den tildelte konsesjonen passer godt til deres konsept.

- Egget bør kunne kvalifisere på alle tildelingsvilkårene for grønn konsesjon, sier Lyngøy. Men det er er det Fiskeridirektoratet som avgjør.

Tidsperspektivet på når det er mulig å starte produksjon på tillatelsen, kan Lyngøy ikke si noe sikkert om nå. Styret i Hauge Aqua må vurdere hva som er den beste måten å dra nytte av den tildelte tillatelsen.

Cato Lyngøy forklarer hvordan egget er bygget opp under Aqua Nor 2017. Foto: Vidar Alfarnes
Cato Lyngøy forklarer hvordan egget er bygget opp under Aqua Nor 2017. Foto: Vidar Alfarnes

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse