Gå til innhold
Annonse
Nordlaks fabrikk
Nordlaks fabrikk

De to Nordlaks-ansatte, Birger Åge Jakobsen (46) og Daniel Boberg Jenssen (29) omkom etter kanovelten i Hadsel. Letemannskaper fant i ettermiddag den siste av de to omkomne i Kjørstadvannet ved hjelp av miniubåt.

Annonse

Søndag klokken 15.45 fikk politiet melding om kanovelten på Kjørstadvannet i Hadsel, etter observasjoner fra et vitne. Mandag like før klokken 15 ble den siste av de savnede funnet, skriver NRK Nordland.

– Vi fikk melding fra leteområdet klokka 14.59 om at det var gjort funn ved bruk av miniubåt. Den omkomne ble funnet omtrent midt på vannet, sier operasjonsleder Kåre Munkvold ved Midtre Hålogaland politidistrikt til NRK.no

Mannens turkamerat (46) ble bekreftet omkommet tidligere i dag.

Nordlaks samlet i sorgen

De to mennene som veltet i kanoen arbeidet for oppdrettsselskapet Nordlaks som har hovedsete på Stokmarknes. Den ene har jobbet ti år i bedriften, den andre i seks år.

Nordlaks-sjef Inge Berg innkalte i dag morges til informasjonsmøte.

– Dette var folk med stort nettverk her i bedriften, og vi har mistet to gode kolleger. Arbeidsdagen i dag har vært sterkt preget av den tragiske ulykka. Klokka 09 samlet vi de ansatte hvor både kommunens kriseteam, politi og prest var til stede. Etterpå fikk folk anledning til å ha samtaler med kriseteamet. Vi har også innredet et minnerom hvor folk kan samles i sorgen, sier Berg til NRK.no.

Berg sier produksjonen har gått som normalt, men at det har vært stille rundt bordene i dag.

Det var stille rund bordene på Nordlaks sin fabrikk i dag. Foto: Nordlaks
Det var stille rund bordene på Nordlaks sin fabrikk i dag. Foto: Nordlaks
Annonse