Synnøve Åhjem og Anne Moberg Vossgård er begge nyansatte i fiskehelsetjenesten Fishguard. Foto: privat.

To nyansettelser i Fishguard

Fishguard etablerer ny avdeling på Smøla og utvider samtidig staben i Florø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nyrekrutteringen til fiskehelse- og miljøselskapet Fishguard AS har holdt høyt tempo det siste året, og farten opprettholdes inn i det nye, kommer det frem i en pressemelding.

Yngre krefter på laget

Avdelingen i Harstad har gått fra en til tre ansatte på under et år, og i Florø har veteran Jan Arne Holm fått yngre krefter med på laget. Først kom fiskehelsebiolog Thomas Kloster-Jensen inn og nå er også Synnøve Åhjem på plass, også hun nyutdannet fiskehelsebiolog.

- Jeg kommer fra Selje, så dette er nesten som å komme hjem. Jeg hadde også praksisen min her sammen med Jan Arne og trivdes veldig godt, så jeg gleder med veldig til å komme i gang med arbeidet. Thomas kjenner jeg også fra studiene, så dette tror jeg blir et skikkelig «Team Supreme», sier Synnøve.

Åhjem kommer rett fra studentlivet i Bergen, men har også med seg litt erfaring fra oppdrettsnæringen, der hun har jobbet med berggylt- og rognkjeksoppdrett ved Mowi sine anlegg i henholdsvis Øygarden og Vanylven.

Med nye kundeforhold på plass etablerer Fishguard samtidig en ny avdeling på Smøla. Her blir fiskehelsebiolog Anne Moberg Vossgård første ansatte. Hun er både født og utdannet i Bergen, men ser lyst på å ta fatt på en ny tilværelse på Smøla.

- Det blir veldig kjekt å endelig få komme ut i næringen og få gjort bruk av den teoretiske kunnskapen fra studiene. Jeg gleder meg skikkelig, sier hun.

Daglig leder Karl Ove Reinsnes i Fishguard er begeistret for sine mange nye ansatte.

- Vi har en veldig fin utvikling, og sterkt fokus på å bygge gode lokale fagmiljøer ved avdelingene våre langs kysten. Nå skal vi i gang med rekrutteringen av en ny veterinær til søsterselskapet vårt på Island, og håper også å raskt kunne ha på plass en kollega til Anne på Smøla, sier Reinsnes.