Illustrasjonsfoto av ett av Risnes Marine Crafts fartøy, som de har levert til kunde. Foto: Risnes Marine Craft

Tøft år for Risnes Marine Craft

Fjoråret ble svært tøft økonomisk for Risnes Marine Craft. Omsetningen ble mer enn halvert, og driften ble snudd fra solid pluss i 2015 til like mye i minus i fjor.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Risnes Marine Craft AS leverer utstyr og båter til havbruksnæringen, og hadde i 2016 en kraftig nedgang i regnskapsresultatene.

Nøkkeltall for Risnes Marine Craft for 2016 og 2015.

Omsetningen endte på 13,1 millioner mot hele 30 millioner i 2015. Dette gikk hardt utover driftsresultatet som gikk ned fra 3,5 millioner i pluss i 2015 til minus 3 millioner i fjor.

Les også: Risnes overleverte en av to nye arbeidsbåter til Tombre 

Daglig leder Ronald Hellenes sier til kyst.no at selskapet har brukt mye penger på utvikling, blant annet utviklingen av et 24 meter stort fartøy.

- Risnes Marine Craft satser på kvalitet og dette koster, det gjør at vi dessverre har gått i underskudd i 2016, forteller han.

Hellenes beskriver bransjen som et veldig konkurranseutsatt marked.

Ronald Hellenes, daglig leder Risnes Marine Craft AS. Foto: Therese Soltveit.

Styreleder Tore Håkon Riple sier til kyst.no at nedgangen blant annet skyldes at de er blitt rammet av omlegging av nytt regelverk for fartøy i oppdrettsnæringen.

I årsberetningen skriver styret at det ikke er investert i varige driftsmidler i 2016. Totalkapitalen er på 7,1 millioner mot 9,3 millioner året før.

Om Risnes Marine Craft AS: 

  • Risnes Marine Craft AS er en fortsettelse av Risnes Sønner og har kontor i Os kommune og i Rosendal i Kvinnherad kommune.
  • Daglig leder i selskapet er Ronald Hellenes.
  • Risnesbåtene har gjennom mange år vært den mest solgte arbeidsbåten i oppdrettsnæringen og rundt 150 båter har blitt levert til ulike oppdrettsselskaper gjennom årene.

Les også: