Alf-Helge Aarskog på Aquavision i Stavanger 2016. Foto: Daniella Balin.

Toppkarakter i miljørapportering til Marine Harvest

Selskapet melder at de som eneste oppdrettsselskap, får toppkarakter i stor miljørapporteringsundersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

De skriver at "The Carbon Disclosure Project (CDP)" som er en non-profit organisasjon som løfter frem hvordan selskap rapporterer og jobber med miljøarbeid, har gitt selskapet anerkjennelse for jobben de gjør på området.

Årets nordiske rapport har undersøkt 143 nordiske selskap, hvor Marine Harvest får skryt for sin miljørapportering. CDP forsøker å sette nasjonale hensyn og planer til side, og fokuserer på hvordan selskap håndterer karbonutslipp, energiforbruk og lignende. Rapportene er særlig myntet på investorer som ønsker å plassere verdier i bærekraftige selskap.

CDP er det eneste globale informasjonssystemet som selskaper, byer, stater og regioner kan bruke for å styre sine egne miljøpåvirkninger, og der investorer og kjøpere kan få tilgang til miljøinformasjon før de skal ta sine finansielle beslutninger.

- Vi er godt fornøyd med tilbakemeldingene gjennom årets GDP-rapport, som viser at vi tar de globale miljøutfordringene på største alvor i Marine Harvest. Vi har jobbet strategisk med miljøarbeid over lang tid, og vil selvsagt fortsette med det. I tillegg vet vi at laks er miljøvennlig mat, med langt lavere CO2-utslipp sammenlignet med kylling, svin og storfe, forteller Marine Harvests administrerende direktør, Alf-Helge Aarskog.

I årets gjennomgang av nordiske selskap kommer Marine Harvest best ut av oppdrettsselskapene, med karakteren A-. Kun ni norske selskap får karakteren A eller A-. CDP omtaler karakterene A og A- som lederrolle.

«Selskapets handlinger representerer de aller beste eksempler for meget moderne miljøforvaltning, gjennom risikoforståelse og muligheter knyttet til klimaendringer. Selskapet har formulert og implementerte strategier for å dempe eller kapitalisere på disse risikoene og mulighetene.»