Skisse av den thruster baserte ROV-not vaskeren. Foto: Rovision.

Utvikler ROV-not vasker

Trond Johansen, daglig Leder i Rovision melder at de utvikler en "thruster basert ROV-not vasker for oppdrettsbransjen". - Reduserer skader som kan føre til rømming av laks. Samtidig halverer vi vasketiden og vannforbruket, opplyser han.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rovision  utvikler i disse dager en ROV notvasker uten belter og hydrauliske komponenter. Denne er 100% elektrisk med 8 kraftige thrustere uten den tradisjonelle akslingen i senter.

- Den er styrt fra overflaten ved hjelp av vårt egenutviklede kontrollsystem. Gode kontrollmuligheter gjør at vi kan vaske deler av noten hvor tradisjonelle notvaskere ikke kommer til. Vi bruker høtrykksdisker som roterer ved hjelp av vanntrykket for skånsom vasking. Vi reduserer vannforbruket med opptil 40% på grunn av vårt revolusjonerende design, skriver Johansen.

Med innovativ bruk av eksisterende utstyr og teknologi, benytter Rovision seg av sin ekspertise innen ROV-industrien for å utvikle en pålitelig og fleksibel løsning.

- Den kompakte roboten vil leveres med komplett pumpe- og styringsenhet. Systemet utvikles i samarbeid med store aktører innen service- og brønnbåttjenester og vil på sikt automatiseres i vesentlig grad for å øke ytterligere lønnsomheten.

Han opplyser så at den vil være i kontinuerlig utvikling med samarbeid med kunder, hvor de har fokus på miljø og behov.

- Vi følger teknologien og utviklingen i bransjen tett. Hvor vi kan tilby utstyr for vasking av lukkede og nedsenkbare anlegg, sier han.