Ida Torp (f.v), Åsne Jul-Larsen, Hanna Leena, Sonal Patel og Marianne Tveiten er alle nyansatte i legemiddelselskapet. Foto: Vaxxinova.

Vaxxinova har ansatt fem nye damer i staben

Legemiddelselskapet Vaxxinova vokser stadig og har nylig ansatt fem nye damer i staben. De nyansatte skal jobbe med virus og vaksineutvikling, samt diagnostikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Vaxxinova holder til på Marineholmen, nært både Universitetet i Bergen og Industrilaboratoriet (Ilab). Med nyansettelser og satsing mot diagnostisering, og forskning og utvikling (FoU) har selskapet vokst fra en enkelt ansatt til 19 stykker siden 2010. Kyst.no har tidligere i år skrevet om at selskapet gikk fra en til atten ansatte på syv år, les mer om dette her.

Selskapet har ansatt hele fem nye denne sensommeren. De fem ansatte er Ida Torp  Åsne Jul-Larsen, Hanna Leena Thim, Sonal Patel og Marianne Tveiten.

Daglig leder Dag Knappskog i Vaxxinova. Foto: Vaxxinova.

Dag Knappskog, daglig leder i selskapet sier til kyst.no at de har valgt å ansatte fem nye for å ytterligere styrke staben på FoU og diagnostikk.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha fått på plass prosjektledere på både bakteriologi og virologi. Vi satser sterkt på vaksineutvikling og gode nytenkende ansatte på FoU er avgjørende for å kunne lage nye og bedre vaksiner. Ida og Marianne kommer inn og forsterker diagnostikk avdelingen vår, og blir en del av et spennende team innen diagnostikk og DNA-rensing, forteller han.

Erfarne damer med på laget

Sonal Patel (48) startet i sin nye stilling 1. august i år og skal fremover jobbe med virus og vaksineutvikling. Hun har tidligere jobbet med generell mikrobiologi, tuberkulose og  influenzavirus forskning ved UiB frem til 2004.

Hun har en doktorgrad ved Havforskningsinstituttet/UiB på kveite -nodavirus og immunologi. Patel har også jobbet som forsker ved HI siden 2009 og senere som Seniorforsker og ledet flere prosjekter innen fiskehelse og immunologi med fokus på virus, sykdom, sykdomsspredning, og vert-patogen interaksjoner.

- Jeg gleder meg til å fortsette å arbeide med PD, som jeg har forsket mye på de siste årene mens jeg jobbet på Havforskningsinstituttet, sier Patel til kyst.no.

- Jeg har hatt noen utrolig fine år på HI og kommer til å fortsette der i en 20 % stilling en stund til, men nå ser jeg frem til å kunne bruke min erfaring innenfor virusforskning til nye og spennende utfordringer innen vaksineutvikling hos Vaxxinova, legger hun til.

Skal utvikle vaksiner

Åsne Jul-Larsen (42) startet i sin nye stilling som prosjektleder i bakteriologi den 1 august i år.

- Sammen med flinke forskere hos Vaxxinova skal jeg være med å utvikle vaksiner til oppdrettsfisk, sier hun til kyst.no.

Jul-Larsen har tidligere jobbet 16 år innen medisinsk forskning og undervisning. De siste åtte årene har hun studert hvordan immunsystemet vårt reagerer på influensavaksiner. Fra 2009-2017 var hun forsker ved Influensasenteret, Universitetet i Bergen. Fra 2013 var hun i tillegg knyttet til undervisning i mikrobiologi for studenter i medisin, odontologi og farmasi.

- Fra 2001-2009 jobbet jeg med forskning på Institutt for biomedisin, UiB. Der jeg fikk fullført en PhD i 2008. Jeg jobbet blant annet med å forstå hvordan cellene våre kan hindre utvikling av kreft, opplyser Jul-Larsen.

Selv er hun kjempespent på komme skikkelig i gang med arbeidet hos Vaxxinova.

- Å lage gode vaksiner for å beskytte fisken mot sykdom er viktig arbeid som føles veldig meningsfylt. Jeg gleder meg til å lære mye mer om fisk og om oppdrettsnæringen. I tillegg så håper jeg å kunne bidra med den erfaringen og kunnskapen som jeg har om vaksiner og immunforsvaret, forteller hun.

- Ta fatt på nye utfordringer

Ida Torp Jacobsen (26) skal jobbe med diagnostikk og startet i sin nye stilling den 7. august. Hun har tidligere jobbet deltid på Haukeland Universitetssykehus ved avdelingen for immunologi og transfusjonsmedisin.

- Jeg gleder meg til å bli en del av teamet i Vaxxinova og ta fatt på nye og spennende utfordringer og håper å bidra med arbeid som kan fremme fiskehelse, sier Jacobsen til kyst.no.

- Ser frem til å lære noe nytt

Marianne Tveiten (44), skal også jobbe med diagnostikk i Vaxxinova. Hun har tidligere jobbet på Haukeland Sykehus, på avdelingen mikrobiologi og immunologi, senter for medisinsk genetikk og molekylærmedisin.

Tveiten ser frem til å starte i Vaxxinova og mener det blir spennende.

- Det er kjekt med nye utfordringer og jeg er glad for å få muligheten til å lære noe helt nytt, sier hun.

Tveiten skal starte i stillingen 1. september 2017

Skal utvikle kombinasjonsvaksiner

Hanna Leena Thim (35) skal jobbe med å utvikle kombinasjonsvaksiner mot bakterie- og virussykdommer hos fisk. Hun startet 14. august i selskapet.

Thim har tidligere vært ansatt ved Norges fiskerihøgskole i Tromsø de siste ni årene og forsket rundt hvordan laksens forsvarer seg mot virussykdommer. Hun disputerte innen fiskehelse i desember 2016.

- Etter at ha jobbet lenge innen akademia syns jeg dette skall bli en veldig spennende utfordring, sier hun til kyst.no.

Tilstede på Aqua Nor

Legemiddelselskapet er representert med egen stand under denne ukens Aqua Nor havbruksmesse som går av stabelen i Trondheim. På stand D-325 er blant annet Kristian Ulven, Dag Knappskog og Eivind Isdal på plass og tilgjengelig for en prat.

Les også:

Om selskapet: 

  • Vaxxinova Norway AS er et legemiddelselskap som ble etablert i 2010 med hovedkontor i Bergen.
  • Selskapet utvikler og produserer autogene vaksiner mot bakterie- og virussykdommer hos fisk og husdyr, og jobber tett med havbruksnæringen langs hele norskekysten og internasjonalt.
  • Deres ansatte har lang fartstid innen forskning og utvikling samt produksjon og oppfølging av vaksiner.
  • Vaxxinova Norway er en del av Vaxxinova-konsernet som har hovedkontor i Nederland og regionkontorer i Tyskland, Japan, Italia og Norge.