– Mattilsynet har ikke bare et alvorlig omdømmeproblem, men står i en tillitskrise, mener medlem av Næringskomiteen Linda Hofstad Helleland (H). Foto: Thor Brødreskift / Nordiske Mediedager.

Næringskomiteen krever Mattilsynet gransket: - Tillitskrise, når de som fører tilsyn fremstilles som aktivister

En samlet næringskomite ber om en uavhengig gransking av Mattilsynet, blant annet etter lusedommen i Lerøy-saken. Medlem i komiteen, Linda Hofstad Helleland (H), mener tilsynet har et alvorlig omømmeproblem.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ifølge VG skriver de fire regjeringspartiene følgende:

«Komiteens medlemmer fra H, Frp, V og KrF ber om at regjeringen iverksetter en uavhengig gransking av Mattilsynets tilsynsvirksomhet innen både grønn og blå sektor.»

Linda Hofstad Helleland (H) mener i følge VG en uavhengig gransking av Mattilsynet er nødvendig, og sier Mattilsynet har en tillitskrise. 

- Mattilsynet har ikke den legitimiteten de trenger. Det er skapt et inntrykk av at flere av dem som fører tilsyn er aktivister, sier Helleland til VG.

Hun mener derfor granskingen må starte umiddelbart.

Helleland viser også til rettssaken i Fosen tingrett der lakseoppdretteren Lerøy Midt vant over Mattilsynet fordi det etter rettens mening “ikke er tilstrekkelig sannsynliggjort at de har forsømt sitt ansvar for å avverge påslag med lakselus på en måte som skal betraktes som klart klanderverdig”.

Lerøy mener dompremissene viser at saken har likhetstrekk med den senere tids avdekking av tilsynsmyndighetenes kritikkverdige håndtering av tilsynssaker.

Les hele saken i VG her.