Planlagt byggestart er i oktober med ferdigstillelse desember 2022. Foto: Norconsult

Veidekke skrev kontrakt med Ænes Inkubator AS

Veidekke har i dag skrevet kontrakt med Ænes Inkubator AS om å bygge et produksjonsanlegg på land for laksesmolt på Ænes i Kvinnherad kommune. Oppdraget er en totalentreprise verdt 313 millioner kroner ekskl. mva.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Oppdrettsselskapene Eide Fjordbruk Lingalaks og Tombre har gått sammen om å bygge det nye settefiskanlegget Ænes Inkubator ved Hardangerfjorden i Kvinnherad kommune. Anlegget skal produsere cirka 3.000 tonn laksesmolt pr år, eller 20 millioner laksesmolt med størrelse opp til én kilo. 

Les også: Norconsult prosjekterer settefiskanlegget Ænes Inkubator

Anlegget omfatter fem avdelinger i separate karhaller, der de tre første avdelingene har stålkar og de to siste betongkar. I tillegg skal anlegget inneholde klekkeri, vaksinasjonshall, fôrlager og ulike støttefunksjoner. Bygningsmassen får en samlet grunnflate på 9.500 m2 inkludert en administrasjonsdel på 1.000 m2. 

- Det er med stor glede vi har signert dagens byggeavtale. Etter å ha inngått prosjekteringsavtalen i april har vi hatt en spennende prosess i tett samspill med eierne bak Ænes Inkubator for å få de siste brikkene på plass før byggearbeidene. Å jobbe sammen med industrielt tenkende gründere i oppdrettsnæringen er både spennende og lærerikt for alle involverte. Det er for tiden en rivende utvikling på landanlegg, og den utviklingen ønsker vi å være med på, sier distriktsleder Erlend Bygnes i Veidekke Bygg Bergen.

Planlagt byggestart er i oktober med ferdigstillelse desember 2022. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2020.