Ungdom velger oppdrett, merd, videregående, elever

Vellykket rekrutteringsleir

Fiskerifaglig Opplæringskontor har denne uken gjennomført den første av tre rekrutteringsleirer i Møre og Romsdal. - Det har vært en strålende rekrutteringsleir, sier prosjektlederen, Sande Hansen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Øyvind Sjøthun Røen

Prosjektleder, Kamilla Sande Hansen benyttet anledningen til å klemme en torsk. Foto: Fisk OK

Prosjektet «Ungdom velger oppdrett» er nå inne i andre året i Møre og Romsdal og fullførte denne uken den første av det som skal bli tre rekrutteringsleirer for elever på videregående. Målet med prosjektet er å rekruttere ungdom inn på VG1 Naturbruk, og derfra videre på VG2 Akvakultur.

- Det har vært en strålende rekrutteringsleir med ungdom fra Nordre Sunnmøre. For en flott gjeng med ungdommer, de var en glede å ha med, melder prosjektleder, Kamilla Sande Hansen.

Les også: «Ungdom velger oppdrett» ruller videre

Besøkte Marine Harvest

Marine Harvest sitt slakteri på Eggebønes var første stoppested under rekrutteringsleiren.

- Vi startet med tur til Marine Harvest sitt slakteri på Eggesbønes onsdag morgen. Der fikk elevene se hele prosessen fra levende fisk i ventemerd, til ferdige fileter i andre enden, sier Hansen.

Videregåendeelvene fikk omvisning på både matfisk og settefiskanlegg. Foto: Fisk OK

- Derfra dro vi til Marine Harvest sitt settefiskanlegg på Flø. Her fikk elevene lære om prosessen fra rogn til smolt.

Elevene fikk også besøkt et matfiskanlegg i løpet av leiren.

- Torsdag morgen ble vi hentet av Ålesund Videregående skole sin skolebåt, Havung, og fraktet ut til Marine Harvest sitt matfiskanlegg på Vigra.

Vil velge naturbruk

Hansen melder om at prosjektet får mye positiv tilbakemelding og støtte fra skoler og bedrifter. Skolene har flyttet heldagsprøver og gjort det mulig for elevene å dra på leir. Marine Harvest tok imot elevene med en bunke med give-aways og påspandert lunsj.

- Elevene var storfornøyde med opplegget og størstedelen av elevene var helt klar på at det er naturbruk de skal velge neste år, sier Hansen.

Neste uke ruller prosjektet videre til Romsdalen hvor elevene får være med på besøk til Aukra og Midsund. Uken etter er det elever fra Søre Sunnmøre som blir med på tur til anlegg på Søre Sunnmøre.

Prosjektet har også opprettet en bruker på Instagram hvor man legger ut masse bilder fra turene.

Les også: Vil ha ungdom til å velge oppdrett

Les også: Slik vil de redde havbruksutdanningen

På matfiskanlegget fikk elevene mate fisken. Foto: Fisk OK
Marine Harvest ga elevene en full omvisning. Foto: Fisk OK