Gå til innhold
Annonse
Ikke alle partiene er like positive til å innføre en særskatt på havbruksnæringen. Illustrasjonsfoto.
Ikke alle partiene er like positive til å innføre en særskatt på havbruksnæringen. Illustrasjonsfoto.

Venstre har på sitt landsmøte vedtatt at partiet skal være «kritisk til en ekstraordinær særskatt i form av statlig grunnrenteskatt i fiskeri og havbruk».

Annonse

I følge NRK vedtok altså Venstre i helgen at de skal være kritiske til en særskatt for oppdrettsnæringen. Saken er i ferd med å utredes av Regjeringen i disse dager.

Venstres Pål Farstad tok i bruk sterke ord under landsmøte til Venste for å advare mot en ny skatt på oppdrettsnæringen.

- Vi må ikke nå begynne å kødde det til med ytterligere avgifter og skatter til en næring som skal utvikle hele landet vårt, sa den tidligere stortingspolitikeren under diskusjon i landsmøtet.

Venstre skriver også på sin side at de har vært en pådriver for at vertskommuner for sjømatnæringen skal få en større andel av verdiskapningen. Venstre er derfor positive til å videreføre Havbruksfondet, som i 2018 utbetalte 3,9 milliarder kroner til kommuner, fylker og staten. Venstre vil videreutvikle Havbruksfondet slik at kommunene får mer forutsigbare og årlige inntekter fra ordningen.

Kyst.no har nylig snakket med professor Ragnar Tveterås, som også er leder ved senter for innovasjonsforskning ved Universitetet i Stavanger. Han mener en lakseskatt kan føre til en vridning i næringen. Les mer om det her.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse