Gå til innhold
Annonse
Klaus Hatlebrekke
Klaus Hatlebrekke

De høye lakseprisene har fremdeles til gode å nå forbrukerne med full kraft. - Først da får vi fasiten på hvor sterkt markedet er, sier direktør Klaus Hatlebrekke i Norway Royal Salmon.

Klaus Hatlebrekke. Foto: Gustav-Erik Blaalid
Klaus Hatlebrekke. Foto: Gustav-Erik Blaalid

Ifølge fiskebørsen, Fish Pool ligger spotprisen på oppdrettslaks over 40 kroner kiloen for niende uke på rad. Eksportprisen for fersk laks var på nesten 44 kroner kiloen i uke 29, ifølge SSB. Det er en økning på hele 50 prosent fra i fjor.

Konserndirektør for marked og forretningsutvikling i Norway Royal Salmon (NRS), Klaus Hatlebrekke bekrefter at flere av de viktigste markedene for rød fisk fra Norge opplever det som tungt å håndtere priser over 40 kroner.

- I hvert fall med tanke på at prisene har steget så fort. Det tar mye lenger tid å få justert opp prisene der ute i markedene, sier Hatlebrekke til Finansavisen.

3-6 måneders etterslep

Foreløpig har forbrukerne bare delvis fått merke den kraftige prisoppgangen.

- Fortsatt er det nok videreforedlingsbedriftene som taper penger på de prisene vi har nå, sier Hatlebrekke.

Ifølge den tidligere DNB-analytikeren tar det vanligvis 3-6 måneder før betydelige prisendringer i spotmarkedene forplanter seg til forbruker. Tatt i betraktning at prisene ikke bikket 40 kroner før på tampen av 2012, kan det dermed bli en prisendring for forbrukerne innen rimelig tid.

- Først da får du fasiten på hvor sterkt markedet er, sier Hatlebrekke.