Gå til innhold
Annonse
Næringsministeren åpnet årets Verftskonferanse i Ålesund, her kan du se intevjuet Skipsrevyen.no gjorde med ministeren. Foto/video: Andrea Bærland

Verftskonferansen: Tradisjon tro tar den norske verftsindustrien over Ålesund den første uken i november. Se videointervju med Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen her. 

Annonse

Næringsministeren åpnet konferansen med rosende ord til verftene og utstyrsleverandørene, og deres evne til å omstille seg fra offshore-tørke til ordrebøker fylt med innovative ekspedisjonscruiseskip, ferger og grønne havbruksbåter.  

- Løp dobbelt så fort

- Men dette må ikke bli et hvileskjær. Vi er ikke ferdige, vi må videre. Vi må fortsatt klare å utnytte det forspranget vi har bygget oss opp gjennom flere hundre år som ledende sjøfartsnasjon. For å fortsette å være en stormakt på havet må vi også være en digital stormakt på havet, sa han og siterte den røde dronningen i Alice i Eventyrland: «Her må en løpe alt en kan for å være på samme stedet. Hvis du vil til et annet sted, må du minst løpe dobbelt så fort!»

Regjeringen vil, i følge næringsministeren, satse enda mer på maritim forskning og er i ferd med å opprette fem katapultsentre hvorav tre er maritime. De vil også tilrettelegge bedre for gründere og næringsliv. 

- Jeg skaper ingen jobber, det vi kan gjøre er å overlate det til de som kan det, og det er dere. Festen for Norge er ikke over, det er mer fest igjen og den finner vi på havet, avsluttet næringsministeren.  

Mye skryt

Lars Gørvell-Dahll, maritim bransjeleder i Norsk Industri forteller at det i år, som i fjor, er om lag 400 påmeldte til konferansen som holdes på Scandic Parken i Ålesund tirsdag og onsdag denne uken.

– Vi har fått mye skryt for årets program, forteller Gørvell-Dahll, som tror det blant annet er knyttet mye spenning til markedsanalysene som presenteres.

Det skal også legges frem en rapport om hvordan ståa er for norske ustyrsleverandører. 

Årets konfransier, Sunniva Rose, kjent som både kjernefysiker, rosablogger og småbarnsmor vil i løpet av to dager lose deltakerne gjennom programposter som digitalisering, miljøvennlig skipsfart, både fra næringslivets og politkernes ståsted, og utviklingen i cruisemarkedet. Se hele programmet her. 

Skipsrevyen stiller også i år med stand i utstillingsområdet. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse