Konsernsjef Henning Beltestad i Lerøy Seafood Group. Foto: Linn Therese Skår Hosteland.

- Vi må få skryte litt

Konsernleder i LSG Henning Beltestad uttrykte stor glede da han la frem knallresultater for Q2.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Beltestad la frem Q2 talene for Lerøy Seafood Group (LSG) under "Hordaland på Børs" i Bergen torsdag, og understreket det var et godt kvartal.

Les også: Lerøy slaktet lite og tjente mye

- Det finnes ikke maken til sjømatselskap i verden, sa Beltestad, tydelig fornøyd med resultatene.

– Vi må få skryte litt, la han til.

Beltestad påpekte at man har sett gode resultater over lengre tid i havbruksnæringen.

- Men vi ser spesielt de siste kvartalene ekstremt gode resultater. I Q2 fikk vi det beste resultatet vi har hatt noen gang per kilo og det er vi fornøyde med, slo han fast.

Lerøy-direktøren understreket de gode prisene gjennom kvartalet, og dro spesielt frem at han tidligere hadde vært oppgitt på ørretprisen. Nå var han glad ørreten lå høyere enn laks i Q2.

- Forhåpentligvis skal jeg aldri beklage meg på ørretprisen igjen.

Jobber med markedene

Beltestad la ikke skjul på at de jobber en hel del med markedene, og dro frem åpningen av ferdigmatfabrikken ved Barcelona i april.

- Å få lov som norsk selskap å drive kategoriutvikling i Spania, gjør oss litt stolte.

Forventer null vekst: - Slik kan vi ikke ha det

Han var likevel klar på at havbruknsnæringen trenger vekst.

- Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen. Vi har hatt ingen vekst på fem år og det er ikke forventet noe vekst til neste år heller. Slik kan vi ikke ha det. Havbruksnæringen trenger vekst og vi rygger ut av en del markeder.

I år ventes det at LSG slakter 160 000 tonn i Norge og 15 000 tonn i Skottland, 175 000 tonn totalt i 2017.

Spår lavere kostnader

Konserndirektør for økonomi Sjur Malm, påpekte at LSG gjennom kvartalet har bygget biomasse i sjø. Han viste til at selskapet har tatt ut 36 % mindre volumer i år sammenlignet med i fjor.

- Vi har nå 18 prosent mer biomasse i sjø enn i fjor, la han til og fortalte at de venter lavere kostnader i alle regioner.

Sjur Malm, økonomidirektør i Lerøy Seafood Group. Arkivfoto: Therese Soltveit.

Han poengterer at de forventer lavere kost i Lerøy Aurora.

- I Lerøy Midt er volumene eksepsjonelt lave, noe som dels skyldes en ”timingforskjell”. Vi har høyere kostnader her i dette kvartalet og det skyldes en utfordrende situasjon både i fjor og for to år siden. I år ser det per nå bedre ut enn i fjor, men vi er ydmyke for at det kan snu. I Lerøy Midt ser det ut som at kostnadene vil falle slik det er nå, sa Malm.

Han viste så til at de på tross av gode resultater i Hordaland tar ned volumene her med 7000 tonn grunnet dårligere tilvekst enn ventet.

- Her tror vi også kostnadene blir stabile eller noe fallende.

De fleste av deres generasjoner sier Malm går godt, med unntak av vår 16 i Hordaland.