Salmar Nord har rapportert at de i forrige uke har hatt en rømming på lokaliteten Vindhammarneset. Daglig leder Ørjan Jensen sier rømmingen er av svært begrenset omfang. Fotoillustrasjon: Barentswatch.

- Vi tror rømmingen er av svært begrenset omfang

På lokaliteten Vindhammarneset hos Salmar Nord, ble det nylig oppdaget hull i en av nøtene deres. Omfanget av rømt laks sier daglig leder Ørjan Jensen ikke er stort, men selskapet ser likevel alvorlig på hendelsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Salmar Nord har rapportert inn til Fiskeridirektoratet at det har vært en rømming på lokaliteten Vindhammarneset den første uken i september.

Nettsiden viser også at det på lokaliteten har blitt utført mekanisk avlusing på deler av anlegget i forrige uke (uke 36).

Ørjan Jensen, daglig leder i Salmar Nord. Foto: Privat/Facebook.

Ørjan Jensen, daglig leder i Salmar Nord bekrefter at de har hatt en rømming på lokaliteten Vindhammarneset i forrige uke.

På Brentswatch opplyses det at kun tre fisk har rømt, men ifølge Jensen er det nå gjenfangstet åtte laks. Laksen skal være frisk og på rundt 1,8 kilo.

Salmar-sjefen påpeker at han likevel tror det er få fisk som har rømt.

- Vi tror rømmingen er av svært begrenset omfang, men antallet er ikke klarlagt. Hullet ble umiddelbart sikret og reparert når det ble funnet. Hullet var og av svært begrenset størrelse.

Gjenfangsten opplyser han avsluttes etter avtale med fiskeridirektoratet i dag, fredag 15. september.

- Vi er i gang med evalueringen, og har iverksatt en intern granskning av hendelsen. Tiltak vil bli beskrevet etter hvilke konklusjoner den interne granskningen kommer med, sier han.

- Hva er årsaken til rømmingen tror dere? 

- Det ønsker vi ikke å spekulere i. Vi håper den interne granskningen vil synliggjøre dette.

Les flere saker om Salmar Nord her: