Fiskeridirektoratet sier hverken ja eller nei til Reset. Illustrasjonsfoto: Ole Andreas Drønen

Reset innenfor ordningen og kan få utviklingstillatelser

Fiskeridirektoratet vil gå videre med behandlingen for ti utviklingstillatelser for konseptet Reset.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Konseptet Reset er omsøkt av et selskap i oppstart, med samme navn som konseptet.

Fiskeridirektoratet skriver i sitt svar til Reset at ut fra de opplysningene som foreligger på nåværende tidspunkt, faller det omsøkte konseptet Reset innenfor ordningen med utviklingstillatelser.

For likt annet konsept?

Fiskeridirektoratet har ikke fattet et endelig vedtak i saken, og de vil vurdere hvorvidt likhet med andre prosjekter vil kunne hindre tildeling av utviklingstillatelser for konseptet.

Det følger av retningslinjene for behandling av søknad om utviklingstillatelser at det ikke skal tildeles tillatelser til like eller tilnærmet like prosjekter, da dette ikke vil bidra til å oppnå formålet med ordningen.

Går videre med behandling

Reset har etter Fiskeridirektoratets vurdering noen fellestrekk med Searas AS sitt konsept RASF. Søknaden til konseptet RASF har blitt avslått av Fiskeridirektoratet. Ettersom søknaden ligger til klagebehandling i Nærings- og fiskeridepartementet er det endelige utfallet i saken imidlertid ikke klart.

Direktoratet skriver videre at de vil gå videre med behandling av søknaden med sikte på tildeling av én eller flere utviklingstillatelser.