Lumic oppgraderer nå sin skjulvasker og tilbyr en større maskin med mer kapasitet. Foto: Lumic

Videreutvikler konseptet og lanserer større skjulvasker

Lumic AS på Tysnes lanserer ny utgave av skjulvasker. - Etter suksessen vi har hatt med skjulvasker for rognkjeks og leppefisk i 2016, der oppdrettere i store deler av Hordaland og Sogn har skrevet kontrakt for kjøp av produktet, lanserer vi i dag en enda større utgave av modellen, sier Einar H. Jacobsen i Lumic.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Verkstedsselskapet som holder til i bygden i Tysnes kommune i Hordaland har lansert en ny og større utgave av skjulvaskeren som har vært på markedet siden sommeren 2015. Denne opplyser de at virker på den måten at skjulet til leppefisk blir låret ned gjennom trakten, og gjennom roterende børster. Børstene skrubber skjulet, og vann blir pumpet på børster gjennom et integrert system for avspyling av skitt, og partikler.

- Vaskerne har hydrauliske motorer som kan kobles direkte til båt, eller anlegg, hastighet kan også varieres, forklarer Jacobsen.

Les også: Lumic satser på skjulvasker

- Vaskerne har hydrauliske motorer som kan kobles direkte til båt, eller anlegg, hastighet kan også varieres, sier Einar H. Jacobsen i Lumic til kyst.no.

Lanserer ny utgave

- Vår nye modell som blir lansert i begynnelsen av februar 2017, blir en tripling av dagens modell og har seks hydrauliske motorer og børster, disse vaskerne blir også levert med styring for avstandsjustering av børstevalser, opplyser han.

Alle produktene påpeker Jacobsen er CE godkjente med løftegodkjenning og samsvarserklæring.

- Vi ser at det nå også blir et behov for vasking av luseskjørt, og har rigget oss for vaskere til dette formålet. Noen oppdrettere er også i den tro at leppefisk- og rognkjeksskjulene blir rene ved at de hiver de i hauger på land, men i et av verdens våteste land så blir de ikke renere av dette.

- Vi burde her sett på et regelverk for behandling av skjul, da dette også er en del av fiskehelse direktivet, påpeker Jacobsen avslutningsvis.

  • Lumic er lokalisert på Lundegrend i Tysnes kommune i Hordaland.
  • Selskapet er etablert i 1995 med nytt navn som er det samme som de bruker som produktnavn, tidligere het firmaet Lunde Båtbyggeri kjøpt og etablert i 1978.
  • Selskapet leverer både i Norge og til utenlandske kunder.