Gå til innhold
Annonse

Vil sikre en bærekraftig vekst i Pangasius industrien

Lørdag 25. mai 2019 besøkte den Vietnamesiske Statsministeren Nguyen Xuan Phuc, PHARMAQs globale R&D senter i Oslo. Foto: Pharmaq
Lørdag 25. mai 2019 besøkte den Vietnamesiske Statsministeren Nguyen Xuan Phuc, PHARMAQs globale R&D senter i Oslo. Foto: Pharmaq

Lørdag 25. mai  2019 besøkte den Vietnamesiske Statsministeren Nguyen Xuan Phuc, PHARMAQs globale R&D senter i Oslo for å diskutere samarbeidet om en bærekraftig vekst og reduksjon av bruk av antibiotika ved oppdrett av Pangasius i Vietnam.

Annonse

PHARMAQ har siden begynnelsen av 1990-tallet vært en viktig partner og leverandør av fiskevaksiner til norsk lakseindustri, noe som har bidratt til å redusere bruk av antibiotika. I de siste ti årene har selskapet samarbeidet med vietnamesiske myndigheter, oppdrettsindustri og akademia for å redusere behovet for antibiotika i produksjonen av Pangasius.

- I løpet av de siste to årene har vi vaksinert mer enn 80 millioner Pangasius i Vietnam, og bidratt til å redusere sykdom forårsaket av bakteriene Edwardsiella ictaluri og Aeromonas hydrophila og redusert behovet for antibiotika. Statsministerens besøk ga oss en unik mulighet til å styrke vår felles ambisjon for en bærekraftig vekst i vietnamesisk akvakultur, sier Morten Nordstad, President PHARMAQ.

Som en del av besøket hos PHARMAQ fikk delegasjonen en omvisning i forsknings laboratoriene og møtte forskere og ledelse. Delegasjonen har som mål å stimulere til økt samarbeid mellom vietnamesiske og norske selskaper for å introdusere ny teknologi og legge til rette for en bærekraftig vekst i Vietnam.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse