«Vikabas», er Viknaslipen største prosjekt så langt. Servicefartøyet er 19 meter bredt og åtte meter langt og skal etter planen overleveres til Vikahav AS på Roan i løpet av april. Foto: Viknaslipen.

Viknaslipen kan takke havbruksnæringen for sitt største prosjekt

Med ni fartøy under bygging kjenner de ansatte ved Viknaslipen presset om dagen. Det største av deres prosjekter noensinne er servicebåten «Vikabas», og denne skal leveres til Vikahav om kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Økonomi -og personalmedarbeider Vigdis Nordheim tror de ansatte i produksjonen forteller om travle tider.

- Det har vært hektisk med så mange prosjekter samtidig og dette har nok de i produksjonen fått kjenne på, med tanke på oppfølging, bestilling osv, sier Nordheim til Skipsrevyen.no.

Økonomi -og personalmedarbeider Vigdis Nordheim i Viknaslipen, sier de flytter mer av arbeidet hjem til Norge. Foto: Viknaslipen.

To fartøy på vei ut

I disse dager har verftet i Hansvika to fartøy inne for utrustning, en fiskebåt og et oppdrettsfartøy. Bygg nummer 44, som får navnet «Vikabas», er verftets største prosjekt så langt. Servicefartøyet er 19 meter bredt og åtte meter langt og skal etter planen overleveres til Vikahav AS på Roan i løpet av april.

Båten er innredet med fire enkeltlugarer, har også tre lasterom for levende fisk, hver på 50 kubikk. I tillegg til at den rigges med tre notvaskere levert av AquaGroup.

Nylig ble også notvaskfartøyet «Aurora Quest» levert til Shetland, men det ble i sin helhet ferdigstilt ved Poltramp Yard, under oppsyn fra Viknaslipen.

- Noen voksesmerter

Den eksterne samarbeidspartneren Strand Marine har fulgt opp byggeprosessene i Polen, men i tiden fremover vil verftet fokusere på å flytte arbeidet hjem.

- Vi har hatt noen voksesmerter resultatmessig, og vil fokusere fremover på å holde vår drift i Hansvika med bygging av fisk- og havbruksbåter som vi er gode på, og begrense antall prosjekter i utlandet. Det innebærer i tillegg til selve båtbyggingen en hel del papirmølle for å få båtene fraktet og inn i Norge, og arbeidsmengden blir for stor, sier Nordheim.

Nordheim påpeker at flytting av arbeid hjem til Norge er et område de har veldig stort fokus på.

- Vi på Viknaslipen ser frem til andre halvdel av 2017, siden flere prosjekter i Polen skal være avsluttet innen den tid, legger hun til.

Firmaet teller i dag 32 ansatte, 29 i produksjonen og tre på administrasjon.