Byggenummer 53, «Lysholmen», er levert fra Viknaslipen til Grieg Seafood. Foto: Viknaslipen

Viknaslipen leverer til Grieg Seafood

Onsdag satte ansatte i Grieg Seafood kursen nordover mot Hammerfest med den første av to servicebåter som selskapet får bygd ved Viknaslipen i Hansvika.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Byggenummer 53 ved verftet i Vikna har fått navnet «Lysholmen», er 14,96 meter lang og 7 meter bred. Skroget er et enkeltskrog og båten er designet av Marin Design AS.

- Total byggetid har vært cirka sju måneder, og vi er spente på mottakelsen hos Grieg Seafood da vi har stor tro på båttypen, og ser for oss at den blir attraktiv i næringa med sin gode stabilitet, romslige løsninger og ikke minst den høye krankapasiteten. Dette er enkelt oppsummert en av de mest fleksible servicebåtene vi har produsert, uttaler daglig leder Stig Morten Paulsen i Viknaslipen i en pressemelding.

Fra styrhuset på nybygget. Foto: Viknaslipen

Teknisk sjef Willy Johansen i Grieg Seafood hadde følgende uttalelse om fartøyet i byggeprosessen.

- Vi har vært svært fornøyde med samarbeidet med Viknaslipen, som fremstår som profesjonelle og lette å forholde seg til. Vi opererer ganske ofte i røft farvann, og denne båttypen har vist seg å være meget bra under slike forhold, oppsummerte han.

Viknaslipen jobber videre med å ferdigstille søsterskipet «Storholmen», som er planlagt levert Grieg Seafood i mars 2020.