I Steen-Hansen AS satses det knallhardt på miljø. Foto: Arkiv.

Vil bidra til fiskevelferd i ren not

Steen-Hansen har et stort fokus på å øke fiskevelferden, noe som også ser ut til å slå positivt ut på regnskapet deres.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Steen-Hansen hadde i 2017 en omsetning på 165 mill kroner, noe som er en økning på 35 mill fra foregående år. Selskapet hadde også et overskudd på 5 millioner etter skatt i 2017.

Som en følge av økt omsetning er også varekostnaden økt. Lønnskostnadene har økt med vel 1,5 million, avskrivinger har økt med 0,7 millioner og andre driftskostnader har økt med 1 million kroner.

Nøkkeltall for selskapet for 2016 og 2017:

Forskning og miljø

Selskapet bruker hvert år betydelige midler på forskning og utvikling og har i 2017 styrket denne satsingen ytterligere.

- I lys av dette er styret fornøyd med resultatet og har tro på at selskapet vil kunne opprettholde og styrke sin posisjon videre i en konkurranseutsatt næring, skriver selskapet i sin årberetning.

Steen-Hansen har sertifisert hele sin virksomhet i henhold til NS-EN ISO 14001 (Ytre miljø) og NS-EN ISO 9001 (Kvalitet).

Steen-Hansen AS:

  • Er et selskap som driver innen utvikling, produksjon og salg av notbehandlingsprodukter til havbruksnæringen. 
  • Selskapet er lokalisert på Nesttun i Bergen kommune. 

De arbeider kontinuerlig for at virksomheten deres, produktene og bruken av disse er mest mulig miljøriktig. All produksjonen deres er med vannløste produkter. 

Fiskevelferd

Steen-Hansen har erfaring innen anti-fouling og coating for oppdrettsnøter, med tilstedeværelse i de fleste industrielle oppdrettsregioner (Norge, Chile, UK, Middelhavsmrådet med mer).

Målet til selskapet er klart: De ønsker å bidra til fiskevelferd i ren not.

Spesialisering og høyt kompetansenivå kombinert med satsning på FoU i et tett kundesamarbeid har alltid vært Steen-Hansen sin styrke, skriver selskapet på sin side.

Ved utgangen av fjoråret var det 23 ansatte i Steen-Hansen AS, hvorav 17 menn og 6 kvinner. Selskapet har en policy som tar sikte på at det ikke skal forekomme forskjellsbehandling grunnet kjønn. Styret består av 5 medlemmer, hvorav 1 kvinne.