Gå til innhold
Annonse
Illustrasjonsbilde fra Nordic Aquafarms sine tidligere prosjekt.
Illustrasjonsbilde fra Nordic Aquafarms sine tidligere prosjekt.

Nordic Aquafarms vil bygge landbasert anlegg i California, USA.

Annonse

Nordic Aquafarms, en aktør innen landbasert oppdrett med hovedkontor i Fredrikstad, vil i dag inngå en opsjonsavtale med Humboldt Bay Harbor District om å lease ca. 120 mål nær Eureka i Humboldt County, California.

Dette blir selskapets andre landbaserte oppdrettsanlegg i USA, og det første på Vestkysten. Tomten er på totalt 120 mål og selskapets planer i California innebærer produksjon av mer enn 22.000MT (HOG).

- Nordic Aquafarms skal utvikle oppdrettsanlegg i nærheten av store markeder, og denne avtalen bekrefter vår strategi. Innen 12 timer fra Eureka er det 50 millioner potensielle kunder, og sammen med anlegget Maine har vi nå konkrete planer om produksjon av rundt 50.000 MT i USA i oppdrettsanlegg plassert i nærheten av store markeder, sier CEO Bernt Olav Røttingsnes.

Omfattende søk etter sted

Nordic Aquafarms annonserte for ett år siden planene om å bygge et landbasert anlegg i Belfast, Maine, som vil selge produkter hovedsakelig på Østkysten av USA. Der pågår arbeidet med å skaffe alle nødvendige tillatelser, med forventet byggestart i 2019.

- Som på Østkysten gjennomførte vi et omfattende søk etter den beste plasseringen for vår ekspansjon på Vestkysten, sier Erik Heim, President i NAF Inc.

- Denne tomten møter alle våre krav for å bygge et sikkert, rent og bærekraftig oppdrettsanlegg, og vi har blitt tatt godt imot av lokale myndigheter som ser de mange fordelene dette anlegget kan tilføre området, forteller han.

Passer perfekt i strategien

Scott Adair, direktør for økonomisk utvikling i Humboldt County sier at dette prosjektet passer perfekt i deres strategi for å utvikle kystnær industri i deres region.

- Vi er veldig glade for den tekniske kunnskap og de ressurser Nordic Aquafarms bringer til området, med de store vekstmulighetene man ser for landbasert oppdrett i fremtiden.

Selskapet vurderer oppdrett av sjøørret (steelhead) eller laks i det moderne RAS-anlegget. Endelig beslutning om hva som skal oppdrettes vil tas etter ytterligere markedsundersøkelser og diskusjoner med lokale myndigheter.

Nordic Aquafarms vurderer også å etablere en solcellepark på ca. 80 mål nær anlegget som skal dekke noe av energiforbruket. Det skal gjennomføres en omfattende due diligence, med planer om å sende søknader om

godkjenninger innen våren 2020.

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse