Tareproduksjon. Foto: Linn Therese S Hosteland

Vil bytte ut soya fra Brasil med tare – via fluelarver

For å omgjøre karbohydratrik tang til proteiner for laksen vil forsker Christian Bruckner la fluelarver spise tangen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Forskeren i Norsk institutt for bioøkonomi prøver ifølge NRK å knekke koden for hvordan algene i havet kan bli ingredienser i fiskeforet til oppdrettslaksen.

Han mener tang kan bli en av hovedingrediensene i framtidens fôr.

– Målet er å finne måter å videreforedle tangen og algene som vi har så mye langs norskekysten, til protein og fettrik fiskemat. En måte å lage fôr på er å la fluelarver spise tang og alger. Da får man et høyverdig protein som kan sammenliknes med fiskemel, sier forsker Christian Bruckner.

Han skal nå ta med seg taren med på laboratoriet hvor han skal forske videre på tarens egenskaper.