Rolf Mork-Knudsen er en av initiativtakerne til gründerjulepresangen og sier de så langt har fått inn mange spennende søknader og han håper på enda flere før fristen går ut. Foto: Privat.

Vil ha flere gründersøknader fra nord

Gründerjulepresangen har så langt fått inn 28 søknader og komiteen har tro på over 40 søknader innen fristen går ut nyttårsaften. Men selv om søkertallene er gode, ønsker Rolf Mork-Knudsen seg flere søknader fra Nord-Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Årets Gründerjulepresang inneholder praktisk gründerhjelp til en verdi av 200.000,- samt 50.000,- rett inn på vinnerens konto. Gaven gir vinneren en unik mulighet til å lansere og kommersialisere en ny idé, et produkt eller en tjeneste til havbruksnæringen.

Rolf Mork-Knudsen fra Nagelld, en av flere initiativtakere til Gründerjulepresangen, opplyser til kyst.no at de har tangert antallet søkere fra i fjor. Presangen ble for første gang lansert i 2016 og ble en suksess med hele 30 søkere det første året. Les mer om dette her. 

Prisen i fjor gikk til Seasmart og Andreas Morland for deres undervannsdrone. Les mer om vinneren her. 

Mork-Knudsen påpeker at fristen enda ikke er gått ut, og at folk enda har tid å sende inn søknad. Han har stor tro på at de skal få inn enda flere søkere før fristen går ut.

Grunderjulepresang ordningen har i år fått inn rekordmange søkere. Foto: Screenshot/grunderjulepresangen.no.

- I fjor kom svært mange søknader inn like før jul og i romjulen, og det samme tyder på å bli tilfelle i år. Totalt har vi fått inn 28 søknader til nå, og det kommer inn flere hver eneste dag nå. Vi har tro på at antallet blir over 40 ved fristens utløp 31. desember, fastslår han.

Les også: I år blir Gründerjulepresangen over dobbelt så stor

Vil ha flere søknader fra Nord-Norge

Søknadene de har fått inn så langt kommer fra Rogaland i sør til Trøndelag.

- Vi savner søknader fra lengre nord. Gründerjulepresangen er for hele havbruksnorge, og det er fortsatt god tid til å søke!

Mork-Knudsen sier det er varierte søknader som er kommet inn og innenfor flere ulike felt i havbruksnæringen.

- På alternative arter har vi fått inn to søknader, til tjenester til havbruk har vi fått inn ni ulike søknader, oppdrettsteknologi har ti søknader og fôr- og ernæring har tre søknader inne. Vi har også fått inn fire crossover søknader innenfor olje/gass teknologi til havbruk, opplyser Mork-Knudsen.

Responsen sier han har vært stor og entusiastisk.

- Vi ser at vi treffer en nerve med å tilby gründerhjelp som er veldig konkret, og som tilbys fra entusiastiske sponsorer som arbeider innen dette feltet hver dag. I tillegg til søknadene får vi mange telefoner. Og det er tydelig at mange er begeistret over at Gründerjulepresangen nå er blitt et fast innslag i adventstiden, påpeker han.

Har økt pengepremien

Det som først og fremst er nytt i år er at premieverdien er betydelig øket. I fjor var verdien på 100 000 kr. I år er den hele 250 000 kr. Det meste av potten er tjenester fra bedriftene bak.

At pengepremien har økt, sier Mork-Knudsen sikkert har en innvirkning.

- Men det har nok vèl så mye med saken å gjøre at vi startet tidligere i år, og at mange husker den fra i fjor.  Og mange har nok også fått med seg hvor nyttig presangen var for fjorårets vinner SeaSmart ved Andreas Morland. Og i tillegg virker det jo som om der skjer enda mer på utviklings- og teknologifronten enn i 2016. Det er bare å ta av seg hatten for den enorme energien, virkelysten og kreativiteten som finnes i denne bransjen, sier han avslutningsvis.

Vinneren av årets Gründerjulepresang får tilbud om strategisk rådgivning, visualisering av deres produkt og animert film, oppgradering av grafisk profil, juridisk rådgivning, opplæring i gründermetodikk ved Justin Ferrell (Stanford University)​, patentrådgivning, mulighet for å presentere sitt produkt/konsept på NASF konferansen i mars 2018 + adgangskort til hele konferansen, samt rådgivning i presentasjonsteknikk.

Slik kan du søke: 

Fyll ut et enkelt skjema på nettsiden til Gründerpresangen.

Av søknadene som kommer inn vil komiteen screene gjennom og plukke ut en fem til ti som går videre til en finalerunde, der de ber om mer informasjon.

- Dette for å unngå at mange bruker veldig mye tid uten å nå helt opp, har Anders Gjendemsjø i Deloitte tidligere uttalt til kyst.no.

Frist for å søke er satt til nyttårsaften.

Se video om konseptet under. 

https://vimeo.com/246072363