Eierselskapet bak Fredrikstad Seafood, Nordic Aquafarms investerer pengene sine nå i landbasert oppdrett i Danmark. Illustrasjonsfoto fra Fredrikstad Seafood av Næringspark/Link arkitektur.

Vil ha oppdrettslaks i næringspark

Selskapet Fredrikstad Seafood planlegger et landbasert oppdrettsanlegg på Østlandet. Nå har selskapet med all sannsynlighet funnet rett tomt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Lakseoppdrett i et beskyttet og giftfritt miljø på land. Det er en av visjonene i «2023 Øra Masterplan».

I februar opplyste gründeren, Erik Heim at han så for seg et landbasert lakseanlegg i marinparken på Gudeberg-jordet. Han avslørte også at han samarbeidet med Norges veterinærhøgskole og Universitet i Ås. Selskapet skal nå ha funnet et aktuelt område øst for Øraveien. Det skriver Fredriksstad Blad denne uken.

Selskapet Fredrikstad Seafood holder imidlertid kortene tett til brystet og Tore Auensen i Øra Industripark vil ikke konkretisere planene utover å si at det er en stor satsing innen sjømat.

Renset saltvann skal tas inn fra dypet i Øra-bassenget, skriver avisen. Anlegget vil bli lukket og utslippsfritt. Det vil ha full kontroll med miljøgifter, sykdom og parasitter. En annen stor fordel med et slikt anlegg på Øra vil være nærheten både til markedene og til næringsmiddelindustrien.

De første planene for næringsparken ble lansert i fjor. Foto: Link Arkitektur