Illustrasjonsfoto settefisk: Linn Therese S Hosteland.

Vil produsere flere og større smolt i Flatanger

Flatanger Settefisk ønsker å øke produksjonen på Lauvsnes med 25 prosent. – Vi trenger både flere og større smolt, forteller daglig leder Morten Lund til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Lund viser til at havbruksnæringen nå er inne i en tid hvor den klargjør seg for vekst.

- Utgangspunktet for at vi ønsker å utvide er at vi trenger både mer og større smolt. Havbruksnæringen etterspør stor smolt, noe som har sammenheng med at en ønsker redusert produksjonstid i sjø, i hovedsak grunnet luseproblematikken. Stor smolt kan være et naturlig virkemiddel for å redusere lakselusproblemene, oppsummerer han.

Lund sier at de i fjor produserte 7,5 millioner smolt, slik de har tillatelse til per i dag. Men de vil gjerne øke.

- Vi har en forhåpning om at saksbehandlingen er ferdig innen rimelig til. Får vi på plass tillatelsen regner vi med å produsere 10 millioner samt øke snittvekten på settefisken, legger han til.

Andre utvidelse

Fra 2010 til 2012 investerte også selskapet 100 millioner kroner og økte da produksjonen fra 2,5 til 7,5 millioner smolt årlig.

Nord Trøndelag Fylkeskommune opplyser at de i disse dager behandler søknaden om utvidelse fra 7,5 til 10 millioner.

- Offentlig ettersyn er gjennomført og Mattilsynet og Fylkesmannen fikk søknaden til orientering i oktober 2016. De ble bedt om å behandle søknaden i januar. Vi sluttfører søknadsbehandlingen så fort det foreligger svar fra Mattilsynet og Fylkesmannen, forteller Bjørn Grenne, rådgiver innen  akvakulturforvaltning i Nord-Trøndelag fylkeskommune.