Daglig leder Jan Eskil Hollen vil ta Mørenot Aquaculture til topps innen oppdrett, og har lang ledelseserfaring fra ulike bransjer. Foto: Privat.

Vil ta Mørenot til topps

Mørenot Aquaculture har ansatt Jan Eskil Hollen som daglig leder. Hans ambisjon er å ta selskapet til topps innen havbruk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Jan Eskil Hollen erstattet Bente Lund Jacobsen i stillingen som daglig leder, og har siden midten av februar jobbet parallelt med Jacobsen, før hun sluttet for halvannen måned siden og begynte som administrerende direktør i Næringsforeningen i Ålesund.

- Skal få bedrifter til å vokse

Hollen sier til Kyst.no at han gjennom tiden har opparbeidet seg en bred ledererfaring og god forretningsforståelse fra noen av Norges fremste merkevarebedrifter. Det som kjennetegner gode merkevarebedrifter påpeker han er at de forstår kundebehovet.

- Dette er en viktig læring som jeg nå tar med meg inn i oppdrettsbransjen. I bunn er jeg utdannet økonom, så har jeg en Mastergrad fra “Stratclyde Business School” i Glasgow. Etter utdanningen min begynte jeg i Orkla der jeg fikk ulike lederstillinger innenfor marketing og forretningsutvikling. Etter 10 år sluttet jeg i Orkla, da hadde jeg ansvaret for eksportvirsomheten til Lilleborg både for B2C og B2B. De siste fem årene har jeg vært i Stokke AS som har utviklet seg fra en tradisjonell møbelbedrift, til totalt å endre strategi og bli omtalt som babyindustriens svar på Mercedez Benz eller Apple, summerer han. 

Mørenot Aquculture var nylig på messen Aquaculture UK 2018 i Aviemore. Foto: Mørenot Aquculture.

- Jeg har fokusert på produkt porteføljestyring og differensierings strategier. Enkelt forklart så har jeg jobbet med å få bedrifter til å vokse, forklarer han. 

- Klart fokus

Etter av Mørenot ble oppkjøpt av FSN Capital tidligere i år, er selskapets målsetning klar. 

- Vi skal bli en global utstyrsleverandør til oppdrett, fiskeri og segmenter innenfor offshore-bransjen. Vekst vil da komme organisk, gjennom oppkjøp og strategiske allianser. Målet er børsnotering. Min jobb er da å være en lagbygger til å bli en enda sterkere organisasjon. Det tror jeg gjøres best ved å være tydelig på retning ha et klart fokus.

Selv om målet er å bli global, påpeker Hollen at det fortsatt vil gi ansvar lokalt.

- Det er fortsatt Harder i Hammerfest, Kenneth i Steigen, Odd på Øksningan, Robert på Vevang, Normann på Radøy eller Øyvind i Karmsund som er best egnet til å serve kundene der de er, sier han.   

Endringer i styret

Det er også gjort endringer i styret til Mørenot Aquaculture, hvor Nils-Erik Bjørkedal er kommet inn. Styret består nå av styreleder Knut Sverre Berge og styremedlem Nils-Erik Bjørkedal. 

Nils-Erik Bjørkedal er nytt styremedlem i Mørenot Aquaculture, fra før av er han CFO i selskapet. Foto: Privat.

- Bjørkedal tok over som CFO i selskapet i 2017 etter Nils Arve Engeseth, men Engeseth er fremdeles i konsernet, sier Hollen. 

Mørenot kosernet består av en rekke selskaper. Dette gjelder da under tre divisjoner, Akvakultur, fiskeri og offshore, i tilegg så har de et holdingstyre.

Hollen påpeker at det naturlig nok vil også komme endringer etter oppkjøpet av Mørenot konsernet av FSN Capital . I tillegg har de kjøpt opp en rekke datterselskap langs hele kysten, samt i Spania, Skottland, Shetland, Canada, Kina, Litauen, Island og USA.

- For selskapene som vi definerer som under divisjon akvakultur vil jeg gå inn som styreformann i alle disse. Det er syv selskaper i Norge og fire datterselskaper i utlandet. Som forenkler en del av hverdagen, sier han.