Gå til innhold
Annonse

West Elektro og Morefish oppretter nytt teknologiselskap

Alf Hjelmaas, daglig leder i West Elektro og Svein Martinsen daglig leder i Morefish har nylig dannet et nytt teknologiselskap. Foto: MoreFish As.
Alf Hjelmaas, daglig leder i West Elektro og Svein Martinsen daglig leder i Morefish har nylig dannet et nytt teknologiselskap. Foto: MoreFish As.

Sammen har de to aktørene etablert miljø- og teknologiselskapet Greenshore på Nordmøre, hvor fremtidens havbruksløsninger skal skapes.

Annonse

Svein Martinsen som er daglig leder i Morefish AS i Trondheim sier de med Greenshore, vil utvikle et selskap som kan bidra til å utvikle nye og innovative løsninger for havbruksnæringen.

- Vi møter ofte på lovende konsepter og teknologi som har veldig godt markedspotensiale, men har ikke kunne tatt det til markedet for vi har manglet muligheten til å følge de opp.

Han mener kompetansen til West Elektro på installasjon, automasjon og vedlikehold, sammen med Morefish sin innsikt i bransjens behov og utfordringer, blir et komplett apparat for å betjene bransjen og gi dem muligheter for gjennomføre grundige testrunder før nytt utstyr slippes på markedet.

Fire-fem nye stillinger

Greenshore er allerede i drift, men Martinsen opplyser at det enda ikke er offisielt registrert i Brønnøysundregisteret. Selskapet skal registreres i Aure kommune, og det skal etableres kontorer i både Trondheim og Kristiansund.

- Etableringen av Greenshore vil i løpet av et halvt år skape fire eller fem faste arbeidsplasser. Per i dag har vi innleid personell fra eierselskapene Morefish og West Elektro som jobber der, forklarer han.

Designer egne løsninger

I tillegg til import og distribusjon av eksisterende produkter som dødfisktørke, oksygengenerator og nanoboblere fra etablerte produsenter, vil Greenshore etter hvert også ta frem egne produkter.

Det første automasjonsprosjektet de jobber med ble sparket i gang under Aqua Nor. Der skal de nå utvikle et system for sikker håndtering av dødfisk.

- Dette produktet vil bli lansert i løpet av høsten, og er en automasjons-linje slik at du slipper å håndtere fisken. Dette er gunstig måte å håndtere dødfisken på, der den kvernes opp til pulver og man slipper å bruke maursyre blant annet, poengterer Martinsen.

Innovasjonsløft

Daglig leder Alf Hjelmaas i West Elektro sier de med Greenshore kobler deres industrielle kompetanse med gode innovasjonsmiljøer, og utvider markedet deres.

- Vi har tidligere ikke jobbet så mye med utviklingsprosjekter for havbruksindustrien, men gjennom Greenshore ønsker vi å bidra til det store innovasjonsløftet som nå foregår i en av Norges viktigste eksportindustrier, legger han til.

Med lokal forankring på Nordmøre vil nedslagsfeltet til det nye selskapet være Midt Norge i oppstarten, men de har allerede samarbeidspartnere som strekker seg over hele havbruksindustrien i Norge, og teknologipartnere i utlandet som Sør Korea, Japan, Portugal og Irland.

- Dette blir utrolig spennende å dra i gang, sier Alf Hjelmaas og Svein Martinsen fornøyd.

Les også: Helene Moe går fra Sintef til Morefish