Gå til innhold
Annonse
William Dowds tapte kampen mot langvarig kreftsykdom bare 52 år gammel. En god kollega gjennom mange år. Foto: Fish Farmer
William Dowds tapte kampen mot langvarig kreftsykdom bare 52 år gammel. En god kollega gjennom mange år. Foto: Fish Farmer

William Dowds ble bare 52 år gammel. Lørdag 3. august døde han etter flere år med en alvorlig kreftdiagnose.

Annonse

Undertegnede ble kjent med William allerede på 90-tallet da han jobbet med annonsesalg for det som den gangen var Norsk Fiskeoppdrett sitt britiske motstykke, Fish Farmer. Den humørfylte William var aldri redd for å snakke med oss, selv om vi på sett og vis var konkurrenter. Han så ikke slik på det. I hans øyne var vi kolleger, og det var viktigere.

Enten det var AquaNor i Trondheim, Aquaculture UK, Seafood Exposition i Brussel eller en eller annen akvakulturkonferanse, var sjansene store for å treffe William. Også etter at Norsk Fiskeoppdrett utvidet repertoaret med vår engelskspråklige utgave, Fish Farming Expert, holdt vi kontakten. En kontakt som var preget av gjensidig respekt. På ett tidspunkt tilbød jeg William jobb som salgssjef i Fish Farming Expert, men William takket høflig nei. Han var smigret over tilbudet, men av lojalitet til sin arbeidsgiver i Fish Farmer ville han bli.

I minneordet som ble publisert av hans tidligere arbeidsgiver, Fish Farmer i dag heter det blant annet:

“Han hadde en spesiell tilknytning til nordmenn - en uvurderlig egenskap i lakseoppdrett - og hadde misunnelsesverdig tilgang til administrerende direktører i mange av de største selskapene, en hyllest til hans lette irske sjarm (og alle de sene timene i barene i Trondheim) .”

Det var ikke bare jeg, men mange av oss som jobbet innen havbruksmedia delte gjerne noen sene timer (og halvlitere) med William. Det var en fornøyelse.

William kjempet mot kreften i mer enn seks år: Lørdag 3. august var det over. Han døde i sitt hjem i Glenrothes med sin kone Wendy ved sin side.

Han hadde planen klar for Aqua Nor om to uker. Så langt kom han ikke Vi tar med oss minnene om William. Hans humor, gode humør og inkluderende vesen, og sender en varm hilsen til Wendy, familie, og kolleger.

Hilsen

Norsk Fiskeoppdrett

Gustav Erik 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse