Foto: Mattilsynet.

Ytterligere fem nye varsler om redusert oppdrettsproduksjon i Midt-Norge

Mattilsynet har sendt ut varsler om redusert produksjon til fem lokaliteter i Midt-Norge. Lokalitetene tilhører selskapene Salmar Farming AS, Marine Harvest (3 lokaliteter) og Refsnes Laks AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Felles for disse og de andre lokalitetene som har fått varsler, er at de har hatt langvarige lakselusoverskridelser, forteller Bjørn Røthe Knudtsen, regiondirektør i Mattilsynet.

Alle fem varslene om halvert produksjon gjelder fra våren 2016 til våren 2018.

27 varsler så langt

Til sammen 27 varsler om redusert oppdrettsproduksjon er sendt ut hittil i 2015. For to av varslene blir det ikke fattet vedtak etter en samlet vurdering av tilbakemeldingene fra selskapene.

Her er oversikt over lokaliteter og selskaper som har fått varsel om halvert produksjon på grunn av langvarige lakselusproblemer. Listen oppdateres etter hvert som varsel blir sendt ut.

Oppdretterne som får redusert produksjon kan øke den igjen når de har vist at de klarer å holde seg under lakselusgrensen.

Luke ut de med langvarige overskridelser

Bakgrunnen for varslene om redusert oppdrettsproduksjon er at alle oppdrettsanlegg skal holde seg under et bestemt lakselusnivå for å hindre smitte til andre oppdrettsanlegg og villfisk.

– Ikke alle klarer det. Vår oppgave er derfor å luke ut disse lokalitetene fordi de ødelegger for andre og bidrar til flere behandlinger, økt resistens og gir dårligere fiskehelse og fiskevelferd, avslutter Knudtsen.