Gå til innhold
Annonse
- Dette er den tredje båten vi bygger av denne typen. Vi har bygget to båter til Frøy Aquaservice tidligere, opplyser daglig leder Kåre Sletta til Skipsevyen.
- Dette er den tredje båten vi bygger av denne typen. Vi har bygget to båter til Frøy Aquaservice tidligere, opplyser daglig leder Kåre Sletta til Skipsevyen.

Katamaranen «Athena» ble overlevert fra Sletta Verft i Aure til Norsk Havservice like før påske.

Annonse

Sletta Verft AS sitt byggenummer 164 «Athena» er en katamaran på 14,9 x 8 meter. Nybygget i aluminium er levert til Norsk Havservice AS og skal brukes som arbeidsbåt i forbindelse med oppdrett.

Alle gode ting er tre

- Dette er en er dykkerbåt. Den har tre lugarer til bekvemmelighet. Det er 2 x Scania 500 hester om bord. Det er Palfingerkran på 40 tonnmeter. En John Deere hjelpemotor, forteller verftsleder Kåre Sletta til Skipsrevyen.

Verftsarbeidet på båten tok til i november 2017. Mindre enn et halvt år etterpå, er den levert nye eiere og klar for arbeid.

- Dette er den tredje båten vi bygger av denne typen. Vi har bygget to båter til Frøy Aquaservice tidligere, opplyser Sletta.

- Det er en spesiell baug på den som gjør den bedre i motsjø, legger han til.

Det er Elmarin AS i Kristiansund som har all elektronikk på båten. Motor er levert fra Nogva. Og kran fra Bergen hydraulikk. Og dekksutstyr fra MBH.

Innredning

Innredning er det Sletta Verft selv som står for, som vanlig.   

- Den er av de mest moderne som er godkjent for den båtstørrelsen. Vi bruker samme innredning på små og store båter, sier Sletta avslutningsvis.

Flere nye ordrer

Sletta verft har signert fem nybygningskontrakter ment for ulike serviceopppdrag innen havbruk. allerede i år, og aktiviteten ved verftet er høy.

- Vi skal levere en oppdrettsbåt (byggenummer 165) til til Lerøy Aurora om en måneds tid. Nå er det full innsats der. Vi holder også på med to arbeidsbåter på 10,5 x 4,7 meter til Gildeskål Forskningsstasjon, og i september skal vi levere en oppdrettsbåt til Knutfiskhaug AS. I desember skal vi levere en servicebåt på 25 meter til Frøy Akvaressurs, forteller Sletta.    
I tillegg har verftet fått flere nye ordrer i 2018 (bnr 171 – 175) alle servicebåter/katamaraner.

Det er i dag 45 ansatte pluss innleide som jobber ved Sletta verft. Sletta Verft AS bygger alle type båter, men hovedmarkedet er båter for oppdrettsnæringen. Sletta Verft AS har store romslige verkstedhaller, snekkerverksted, eget rørverksted, ny betongkai på 85 m og ny kran som løfter 16 tonn på 20 m.

Hoveddata

  • Navn: «Athena»
  • Verft/bnr: Sletta Verft/bnr 164
  • Rederi: Norsk Havservice
  • Fartøy: arbeidsbåt til oppdrett
  • Lengde: 14,9 meter
  • Bredde: 8 meter