Gå til innhold
Annonse
M/S
M/S "Garm" er NCS sitt sjette fartøy fra Moen Marin.

Katamaranen «Garm» er NCS AS sitt sjette fartøy fra Moen Marin. I likhet med forrige leveranse, «Garp», er også dette fartøyet fylt til randen med hydraulisk utstyr som sørger for sikkert arbeid på dekk.

Annonse

Overleveringsdato for Moen Marin sitt bnr. 147 var 16. mars 2017, og båten skal opereres av NCS AS. Fra basen i Silsand leverer selskapet servicetjenester til havbruksnæringen i Troms. De siste årene har Moen Marin levert i alt seks fartøyer til NCS AS – to av dem i 2017. NCS AS leier fartøyet gjennom utleieselskapet Moen Ship Management AS (MSM).

- Dette gir oppdrettere og serviceselskaper økt fleksibilitet, og reduserer kapitalbindingen. Samtidig får kunden båter bygget med Moen Marin-standard og servicepakke inkludert, noe som gir økt sikkerhet mot driftsstans, forteller daglig leder Are Brekk i Moen Ship Management AS.

«Garm» er tegnet av Marin Design AS, og gjennom tett samarbeid har Moen Marin, Marin Design AS, NCS AS og SHM Solution laget en svært kompakt båt. Båten har gode mannskapsfasiliteter beregnet for skiftbemanning og er fullutrustet for å innfri de nye kravene til slep- og ankerhåndtering.

Godt utstyrt

M/S «Garm» er det andre servicefartøyet fra Moen Marin som er utstyrt med komplett sikkerhetsutstyr på dekk. - Det gjør båten til et unikt verktøy for å kunne gjennomføre sikre og effektive slepe- og ankerhåndteringsoperasjoner under krevende forhold, poengterer Torfinn Hansvik, teknisk sjef, Moen Marin AS.

Sikkerhetsutstyret består av en 32 tonns slepe- og ankerhåndteringsvinsj, haikjeft, hekkrull med lukkede tauepinner i hekk, platelås, og to svingbare tauepinner i styrbord skuteside – alt levert av SHM Solution AS.

Båten kan i tillegg skilte med en samlet motoreffekt på 1000 hestekrefter, fordelt på to John Deere-6135 dieselmotorer. Girene er to Nogva HC258, mens propellanlegget er 2 stk. Nogva 4-bladet vribart anlegg. To sidepropellere hver 50 hk fra Petters Marine sikrer gode og presise manøvreringsegenskaper i røffe farvann. Generator om bord er en 57 kW John Deere 4045.

Navigasjonspakken inkluderer Simrad autopilot, Olex med 3D kartprogram, samt Furuno radar og Furuno MaxSea kartplotter. Navigasjonspakken er levert av Navy Rørvik Arne Wahl Olsen AS. På dekk står en radiostyrt Palfinger 65002(M)G kran med et maksimalt løftemoment på solide 65 tonnmeter og 6,5 tonns vinsj, samt tre capstaner, en på 1 tonn, en på 3 tonn og en 8 tonn.

Som alle andre båter i Moen Marin sin NabCat-serie leveres GARM med helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og helsveisede spant for økt styrke og soliditet, og alarmsystemer for vanninntrenging og brann. NabCat 1499 leveres med to redningsflåter for seks personer.

NabCat 1498-designet som er benevnelsen på designet til «Garm», har følgende hoveddata: Lengde 14,98 meter, bredde 10,00 meter, lugarkapasitet for 5 mann og er sertifisert for Fartsområde 5 - liten kystfart. Drivstofftankene er på 6 m3, mens ferskvannstanken har kapasitet for 3 m3.