Gå til innhold
Annonse
Det er stor dekksplass på den vesle arbeidsbåten til Tombre. Foto: Therese Soltveit.
Det er stor dekksplass på den vesle arbeidsbåten til Tombre. Foto: Therese Soltveit.

Risnes Marine Craft (RMC) overleverte nylig den første av to arbeidsbåter til Tombre-gruppen. Daglig leder Ronald Hellenes i RMC sier til kyst.no at båtene er en prototype, og har blitt designet sammen med kunden.

Ronald Hellenes, daglig leder Risnes Marine Craft AS. Foto: Therese Soltveit.
Ronald Hellenes, daglig leder Risnes Marine Craft AS. Foto: Therese Soltveit.

Konsernet Tombre-gruppen skal i løpet av juli/august få levert to arbeidsbåter – «Storm» og «Kuling» -  av Risnes Marine Craft AS. Fartøyene er av typen «Kalven 8» og er de første båtene som er blitt utrustet ved det nye selskapet Rosendal Marineservice. 

På en regntung sommerdag i Vågen i Bergen, ble det heldigvis noen minutter med litt solskinn da kyst.no fikk være med på overleveringen av det første av de to fartøyene.

Både daglig leder Håkon Tombre i Tombre Fiskeanlegg, Svein Arne Sæberg daglig leder i Rosendal Marineservice og Ronald Hellenes, daglig leder i Risnes Marine Craft, stilte i Bergen for overlevering. De inviterte også publikum til å komme å se på den nye båten.

– Fartøyet skal brukes som lokasjonsbåt ved oppdretterens anlegg i Sognefjorden. Dette er en liten katamaran som er bygget ved verftet i Rosendal og er den første av to til Tombre-gruppen, forteller daglig leder Ronald Hellenes i RMC til kyst.no.

Håkon Tombre, daglig leder i Tombre Fiskeanlegg sier at fartøyet har fått navnet «Storm» og har byggenummer 201. Det neste fartøyet som er under bygging har fått navnet «Kuling».

– Vi har hatt en intern navnekonkurranse for fartøyene, og endte opp med disse navnene som tar for seg vær og elementene ute på sjøen, forteller han.

Røkterbåt          

Daglig leder Svein Arne Sæberg i Rosendal Marineservice opplyser at byggingen av fartøyene har gått bra, og sier det neste fartøyet skal holde tidsfristen som er i slutten av august.

– Byggingen av det første fartøyet gikk veldig bra. Det har vært fem totalt som har arbeidet med båten og det var en kjempe spennende utfordring for oss. Vi har jo lykkes med å få lokale folk til å være med på laget, som har god kompetanse på denne typen arbeid.

Han påpeker at Rosendal Marineservice har en bra hall og utstyr som passer til denne typen arbeid.

– Hallen er jo på hele 25 000 kvadrat så vi har hatt god plass, sier han med et smil.

– Fungerer svært bra på sjøen

Håkon Tombre sier at «Storm» skal rett i drift på lokaliteten Vadheim i Sogn i neste uke.

– Vi skal først ha en enkel gjennomgang av utstyr, så tas den i bruk så fort som mulig. Vi har tidligere leid inn servicebåter på denne lokaliteten for å hjelpe oss med oppgaver. Nå håper vi at vi kan ta 70 % av disse oppgavene selv, sier Tombre-sjefen avslutningsvis.

Fartøy nummer to, som har fått navnet «Kuling» skal etter planen stå klar i slutten av august.

Hoveddata

 

Skrogtype

Katamaran

Byggemateriale

Aluminium

Design

Kalven 8 av RMC

Lengde

7,9 meter

Bredde

5 meter

Motor

2 x 85 hk Iveco motorer fra Frydenbø

Kran

Amco Veba kran med rekkevidde på 9 meter fra TruckTek

Vinsjer

Dekksvinsj og nokkevinsj fra Tenfjord Industrier.

Kompressor

Nessco som drives av hydraulikken om bord

Navigasjonsutstyr

Raymarine