Gamal

Worldfish spente på Skretting samarbeid

Skretting tok nylig en beslutning om å inngå en femårig samarbeid med forskningsinstituttet Worldfish i Egypt. De fokuserer på å redusere fattigdom og sult ved å forbedre fiskeri og havbruk, opplyser Fish Farming Expert. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Avtalen er et godt eksempel på et partnerskap mellom oss og privat sektor, med sikte på å ha en positiv innvirkning på utviklingen av akvakultur i Egypt og Afrika, sa Gamal El-Naggar, landansvarlig for Egypt for selskapet Worldfish, til Fish Farming Expert. 

El-Naggar forklarer at partnerskapet vil fokusere på tilapiafôr og testing av nye, lokale ingredienser - som for eksempel landbruks biprodukter fra ris fresing og hvetekli til fôr.

Bygging av en avansert prøveenhet, som brukes for å teste ulike fôrformuleringer på fiskens vekst ytelse, med en to enhets resirkuleringssystem er en del av partnerskapet.

System 1 vil bestå av 12 tanker på rundt 400 liter, egnet til en maksimal tetthet av 25 fisk på 500 gram (12,5 kg per tank), og vil tillate for enkel samling av uspist fôr og avføring fra fisk, vann temperaturkontroll, og et filtersystem som kan opprettholde en god vannkvalitet.

System 2 vil bestå av 12 tanker på rundt 125 liter, egnet til å holde maksimal tetthet av 25 fisk på 100 gram (2,5 kg per tank), 2 lagertanker på rundt 1300 liter hver for tilberedning av fisk for prøvelser.

- Tilapiaproduksjon i Egypt er virkelig avansert, med fortsatt et stort potensial for videre fremdrift for å bli realisert, sier El-Naggar.

Han mener den egyptiske akvakultur-modellen er en skikkelig suksesshistorie og definitivt kunne fungere som en blåkopi for andre afrikanske havbrukssektoren. Det er på grunn mangfold i driftssystemer, i alt fra de omfattende lav inngangssystemene til intensive høy-produktivitet systemer, inkludert dammer, flyt -gjennom konkrete tanker i integrerte systemer og  merdsystemer.