Australis i Chile har lokaliteter som BioMar Chile har kåret til de beste blant de oppdretterne fôrleverandøren levere fôr til i landet.

Kåret som årets oppdretter i Chile

Biomar Chile har kåret to Australis-lokaliteter i Chile til årets oppdrettere i kategorien atlantisk laks. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den atlantiske laksen som har blitt fôret opp på fôr fra BioMar Chile og slaktet per 31. desember 2020 viste gode resultater, skriver BioMar Chile i en pressemelding. De skriver videre at fisken hadde utmerket vekst og høy vekt ved slakting. 

- I 2020 anerkjente markedet vårt gode arbeid, både med tanke på kosthold og teknisk support. Resultatene som ble publisert i dag gjenspeiler det felles arbeidet vi har hatt med våre kunder. Resultatene på fisken har vært konsise, med ulike produsenter i ulike oppdrettsområder, sier Michael Adler, kommersiell leder for BioMar Chile.  

Selv om det er flere faktorer som kan ha innvirkning, mener BioMar at fôr har en grunnleggende rolle i produksjosresultater, og selskapet hevder at siden implementeringen av deres høyenergifôr har det vært en kontinuerlig reduksjon i FCRb og en økning i vekstrater generelt, med gode resultater på atlantisk laks.

De ti selskapene som kom best ut med bruk av BioMar-fôr har ifølge selskapet registrert en økning i slaktevekt på mer enn 400 gram, sammen med en reduksjon i gjennomsnittlig FCRb på 0,01 og en reduksjon i oppdrettssyklusen på omtrent 15 dager.