Salten Aqua eirer ti år med laksekamp når Bodø/Glimt gjester Aalesund på søndag. Jubileet markeres selvfølgelig med en Laksekamp. Foto: Salten Aqua.

Bodø/Glimt og Salten Aqua feirer 10 år med laksekamp

I år er det 10 år siden den første Laksekampen ble arrangert på Aspmyra Stadion av Salten Aqua og Bodø/Glimt. Jubileet markeres med egen laksekamp førstkommende søndag, når hjemmelaget gjester Aalesund.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bodø/Glimt jakter seriegull i sluttspurten av årets Eliteserie og møter Aalesund hjemme førstkommende søndag. Salten Aqua og Bodø/Glimt benytter muligheten til å arrangere laksekamp på søndag, men med en egen variant som tar høyde for nye Covid 19- restriksjoner:  

- Vi er veldig fornøyde med å kunne markere 10-års jubileum på søndag. Grunnet Covid 19- situasjonen kan vi dessverre ikke ha matstasjoner på stadion, men vi kommer til å trekke ut heldige publikumsdeltakere som mottar en egen «laksepakke» med produkter fra Salten Aqua, Saltenlaks, Eben og Salmon Center, forteller daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen i en pressemelding.

10 år med laksekamp

Laksekampen har i løpet av de siste årene utviklet seg til å bli et kjent arrangement på Aspmyra Stadion. Årets Laksekamp er den tiende av sitt slag i Bodø, og vitner om et godt samarbeid mellom klubb og samarbeidspartner.

- Vi får fremmet klubben vår og skapt engasjement i byen. Det har vært ti spennende år med mange fine høydepunkter, forteller Jarle Solemdal, viseadministrerende direktør i Salten Aqua AS.

Laksekampen startet som et konsept i 2010, hvor publikum kunne dra til Aspmyra for å se Bodø/Glimt og få servert et velsmakende laksemåltid under kampen. I 2010 arrangerte også Bodø/Glimt, sammen med Salten Aqua, Salten Aqua- samlingen for første gang. Laksekampen og talentsamlingen har derfor begge 10-års jubileum i 2020.

- Det er spennende å se tilbake på hva vi har fått til. Jeg husker veldig godt laksekampen i 2016 hvor vi tok verdensrekorden i Sushi-mosaikk, som da tilhørte Lerøy Seafood og Brann Fotballklubb. I tillegg til laksekampen arrangerer vi også Salten Aqua- talentsamlinger. Det er gøy å se tilbake på gamle bilder, og se kjente fjes som senere gjorde karriere i Glimt, i Norge og i utlandet, forteller Ørjan Berg, daglig leder for barne- og ungdomsavdelingen til Glimt.  

Fokus på bærekraft

Gjennom Bodø/Glimts Action Now-program utfordres alle kamppartnere til å fronte et bærekraftmål. I årets Laksekamp settes det fokus på FNs bærekraftmål nr. 14, Livet i Havet. Hensikten med Action Now er å øke generell kunnskap om bærekraft i befolkningen, bygge sterke lokalsamfunn og inspirere befolkning og næringsliv til å gjøre tiltak for en bærekraftig fremtid.

Jarle Solemdal poengterer viktigheten av å fremme bærekraft under årets laksekamp:

- Vi jobber hver dag med å bli bedre på det vi jobber med, og vil bruke anledningen til å sette fokus på bærekraft. Vi prøver å fortelle omverden hvilke tiltak vi faktisk gjør. På den måten kan vi kanskje også inspirere andre til å se verdien av en felles laginnsats på dette området, avslutter Solemdal.