Skisse av SalMars gigantprosjekt Tjuin på Malm i Steinkjær der arbeidene med anlegget startet i mai. Kilde: Pure Salmon Kaldnes
Skisse av SalMars gigantprosjekt Tjuin på Malm i Steinkjær der arbeidene med anlegget startet i mai. Kilde: Pure Salmon Kaldnes

Tar nye steg med RAS-prosjekter: - Vi skal eksportere fiskevelferd

Pure Salmon Kaldnes rigger seg nå for vekst, og skal blant annet levere sin RAS-teknologi til SalMar sitt gigantprosjekt Tjuin.

Publisert

Like før sommeren, nærmere bestemt 8. juni, ble akvakultur-divisjonen i det Sandefjord-baserte selskapet Krüger Kaldnes skilt ut som et eget selskap og solgt til Singapore-baserte konsernet 8F Asset Management som også eier oppdrettsgiganten Pure Salmon Limited. 

Det nye selskapet, som fikk navnet Pure Salmon Kaldnes AS, skal fortsette som konsulent, entreprenør og leverandør av utstyr, tjenester og verdensledende teknologier innen resirkulerende akvakultur-systemer (RAS) for den landbaserte oppdrettsnæringen.

De nye eierne; 8F Asset Management, har som mål om å produsere hele 260.000 tonn atlantisk laks i året. Konsernet har allerede investert i store landbaserte oppdrettsanlegg i USA, Polen, Frankrike og Japan, og de har i tillegg en rekke andre omfattende landbaserte oppdrettsprosjekt under planlegging, deriblant i Kina og Sør-Afrika. Fokuset til konsernet er på bærekraftig landbasert oppdrett av laks som produseres nærmest mulig der forbrukerne bor.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP