Line Ellingsen serverte hvaltartar under Festihval. Foto: Anders Carlsson.

Ellingsen Seafood markerer 70-års jubileum og arrangerte folkefest

Som en del av 70-års markeringen til selskapet, arrangerete de tirsdag «FestiHval» på Skrova i Lofoten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Daglig leder Line Ellingsen forteller til kyst.no at de hadde en lignende festival i 2014, men grunnet jubileet har de gjort mer ut av det denne gangen.

- Jeg ser frem til en liten folkefest på øya. Arrangementet er gratis og alle er invitert, sa hun før arrangementet.

Ellingsen Seafood ble grunnlagt av Line sin bestefar Karsten J. Ellingsen, tilbake i 1947, og er den største virksomheten lokalisert på Skrova.

- Det er veldig spesielt å drive her på øya, og jeg er veldig stolt av å være en del av en familiebedrift som nå har stått på gjennom tre generasjoner, forteller hun til kyst.no.

Festihval og 70-års markeringen ble en sann folkefest. Foto: Anders Carlsson.

Hval og laks

For anledningen leide de inn kokker som serverte laks og hval, som er tilberedt på litt annen måte enn man vanligvis gjør.

- Selv om laksen er det viktigste for oss nå, slår vi et slag for hvalen i dag. Og det er også viktig for oss å få frem at vi har andre tradisjonsrike produkter som tørrfisk og hval, sa hun.

I tillegg til laks og hval på menyen, ble det talkshow med Arne Hjeltnes fra Creuna som blant annet intervjuet Line sin onkel Ulf Ellingsen, om hvalfangst og historien bak.

- Han skal også intervjue kokkene om hvordan man kan tilberede hvalen, og nå jobbes det med å rigge til utekonsert. Været er overskyet og vi har ti grader, så vi krysser fingrene for at det ikke regner. Bra blir det uansett vær, sa Line før arrangementet og la til at Bendik Kajander skulle stå for musikken.

Se også: Jobbskaperne

Familieselskapet på Skrova har gjennom årene stadig økt sin oppdrettsvirksomhet.

De har  i dag 11 konsesjoner, samt driver eget slakteri på Skrova.