Illustrasjon av nybygg 208 – 214 som skal leveres til Sølvtrans og bygges ved Aas Mek. Verksted. Foto: Aas Mek. Verksted
Illustrasjon av nybygg 208 – 214 som skal leveres til Sølvtrans og bygges ved Aas Mek. Verksted. Foto: Aas Mek. Verksted

Flere PG-pumper til Sølvtrans brønnbåter

Aas Mek. Verksted har tildelt PG Flow Solutions en kontrakt for å levere en rekke pumper til to nye brønnbåter, henholdsvis nybygg nummer 213 og 214, som verftet bygger for brønnbåtrederiet Sølvtrans.

Publisert

Tidligere har Aas Mek. Verksted også valgt PG Flow Solutions pumper til nybygg 208 – 212, som alle er brønnbåter som bygges for Sølvtrans.

Øyvind Berg, salgs- og markedssjef hos PG Flow Solutions forteller de skal levere åtte av selskapets store sjøvannssirkulasjonspumper, som sørger for kontinuerlig sjøvannssirkulasjon i båtens brønn, til hver av de to brønnbåtene. 

PG Flow Solutions skal også levere diverse maskinrompumper til hovedmaskineri og hjelpemotorer, samt diverse pumper til generelle pumpebehov som er kreves til driften av brønnbåtene.

De to søsterskipene er av verftets eget design, type AAS 3002 ST. Lengden på fartøyene er 76,96 meter, bredde 17,80 meter, og 5,90 meters dybde i riss. Hver båt har en lastekapasitet på 3 000 kubikkmeter fordelt på to fiskebrønner.

- Brønnbåtene er designet med god fiskevelferd i mente. Våre sjøvannssirkulasjonspumper er utviklet med utgangspunkt i en identisk filosofi. Kombinasjonen av teknologien gir derfor mening fra et operativt-, finansielt- og dyrehelseperspektiv, legger Øyvind Berg til.

Pumpesystemene skal sammenstilles ved PG Flow Solutions’ fabrikasjonsanlegg i Sande i Vestfold, og deretter leveres til Aas Mekaniske Verksteds verft på Vestnes i Møre og Romsdal. PG Flow Solutions har ikke oppgitt verdien på kontrakten.