ABB leverer kraftsystem til hybrid brønnbåt for bærekraftig operasjon Illustrasjon: Møre Maritime.

Frøy velger ABBs kraftsystem for ny, hybrid brønnbåt

Frøy har igjen valgt ABB som systemintegrator for den spesialdesignede DC-kraftdistribusjonsløsningen for sin nybygde brønnbåt.

Publisert Sist oppdatert

ABB i Norge har sikret seg en repetisjonsordre med Sefine Shipyard for å levere et omfattende kraft- og fremdriftssystem til nok en Frøy brønnbåt. Systemet består av ABBs Onboard DC Grid og en distribusjonsløsning designet spesielt for integrering av fiskehåndteringsutstyr og annet spesialutstyr.

Løsningen melder de vil optimalisere energibruken om bord ved å trekke på fartøyets fire motorer eller energilagringssystemet eller en kombinasjon, etter behov. Kraftoppsettet styres av ABBs integrerte kraftstyringssystem (PEMS), som vil sikre optimal bruk av fartøyets totale kraftressurser.

- Vi leter hele tiden etter måter å forbedre effektiviteten i driften og velferden til fisken på. Med ABB-teknologi er fartøyene våre utstyrt med klassens beste løsninger for å møte behovene til oppdrettere i dag og i fremtiden, sier Einride Wingan, ansvarlig for nybygg hos Frøy.

- Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med ABB for å levere enda et topp moderne hybridfartøy til Frøy, sier Selçuk Bakanoğlu, direktør for forretningsutvikling og teknisk innkjøp i Sefine Shipyard.