Biomar utvider med ny produksjonslinje ved Brande. Foto: Biomar.

BioMar investerer over 120 millioner i ny fôrlinje for RAS

BioMar Group har kunngjort investering på 90 millioner DKK (ca 128 millioner NOK) ved fabrikken i Brande i Danmark. Den nye linjenskal være spesialisert og dedikert til RAS-fôrproduksjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I en pressemelding skriver selskapet at bakgrunnen for investeringen er at Brande som forretningsenhet har opplevd en betydelig vekst i solgte volumer, samt en voksende kundebase. Den danske fabrikken leverer fôr til oppdrettere over hele Europa, og har ifølge selskapet et sterkt fotfeste i de østeuropeiske landene samt i RAS-segmentet i alle markeder.

- BioMar har opplevd en solid vekst i markedsandeler i våre kjernemarkeder i Europa, og fabrikken i Brande har gjennom de siste årene utvidet kapasiteten ved å fjerne flaskehalser og optimalisere driftsprosesser, sier BioMars administrerende direktør Carlos Diaz i meldingen.

- Vi forutser at veksten vil fortsette, og vi må ta et betydelig sprang for å sikre at vi kan levere på fremtidige krav fra kundene, sier han.

Den nye linjen forventes å være klar i andre kvartal neste år, og vil øke fabrikkens kapasitet til 150.000 tonn fôr årlig. Fabrikken blir med dette BioMar største produksjonsenhet i Europe, sett bort fra reine laksefôrfabrikker. I Danmark produseres det i hovedsakelig fôr til arter som ørret, ål, steinbit og laks i RAS.

- Den nye linjen innebærer et vesentlig skritt fremover i utviklingen av RAS-fôr med enda høyere ytelse og fysisk og næringsmessig kvalitet, påpekes det.