"Fosnasund" er nye båten bygget av Salthammer Båtbyggeri til Abyss AS

Hybridfartøyet 'Fosnasund' overlevert fra Salthammer Båtbyggeri AS til Abyss AS

Salthammer Båtbyggeri AS har, tirsdag 25. april 2023, overlevert hybridfartøyet 'Fosnasund' til Abyss AS. Dette er det fjerde fartøyet Salthammer Båtbyggeri AS har levert til Abyss AS etter kontraktinngåelse i desember 2020.

'Fosnasund' er en CoastCat25EH designet av Tomra Engineering AS med en største lengde på 24,8 m og en bredde på 13 m. Fartøyet har en stor batteripakke og er utstyrt med innredning for 7 personer, 60t dekksvinsj, platelås fra Ocein, tauepinner, store kraner og et arbeidsdekk på 170 m².

"Fosnasund" sett fra front.

Dette fartøyet styrker ytterligere Salthammer Båtbyggeri AS sin posisjon som en ledende leverandør av teknologisk avanserte hybridfartøy. Samarbeidet mellom ABB, verft og rederi har vært tett for å levere den beste løsningen, i møte med nye krav og forventninger til den grønne omstillingen i oppdrettsnæringen.

Lasse Stokkeland, daglig leder ved verftet, uttaler at det er en glede å samarbeide med Abyss, og at erfaringen fra drift som rederi har vært med på å utvikle fartøyet til et arbeidsverktøy som rederi og mannskap kan leve og arbeide trygt og effektivt med i mange år fremover.

Abyss AS administrerende direktør, Victor Jensen, er meget fornøyd med 'Fosnasund', og opplyser at Abyss i 2022 har anskaffet 9 nye båter, deriblant 4 nybygg.

- Dette er nok den flotteste. 'Fosnasund' er et spesielt kraftig og robust fartøy, og jeg kjenner ikke til fartøy på denne størrelsen med tilsvarende stabilitet og krankapasitet. Båten er i tillegg fullspekket med utstyr og oppdatert teknologi for å gjøre servicearbeid trygt for mannskapet, effektivt for kunden og bærekraftig for miljøet, sier Jensen i en pressemelding.

Fartøyet seiler nordover til Abyss AS hovedbase i Kristiansund for klargjøring, og vil være tilgjengelig for oppdrag innen kort tid.