Dåp av «Fosnafjord» på Island.

Abyss AS har hatt dåp på «Fosnafjord»  - se bilder

Båten ble døpt i Bildudalur i Vestfjordene på Island på onsdag- årets varmeste dag.

Publisert Sist oppdatert

«Fosnafjord» er en katamaran på 25x13 meter.  Båten har to kraner på hhv. 185 tm og 100 tm og har ifølge en pressemelding fra Abyss et avansert ballasteringsystem fra MRPC,

- Rundt 40 personer fra kunder, produsenter og eiere var til stede for å overvære denne begivenheten, skriver Abyss i pressemeldingen.

«Fosnafjord», som er bygget av Salthammer Båtbyggeri, ble overlevert til Abyss høsten 2022 og vil nå utføre viktige serviceoppdrag for kundene Arnarlax og Artic Fish i Vestfjordene på Island.

- Båtdåpen av «Fosnafjord» markerer en viktig milepæl for Abyss og vårt engasjement i Island. Den vil nå utføre viktige serviceoppdrag for kundene langs nordvestkysten av Island. Dette er det andre fartøyet til Abyss som opererer på Island, og det er et positivt signal om selskapets ambisjoner på Island, skriver de. 

Gudny Sigurdsdottirholdt var gudmor for «Fosnafjord». Her sammen med skipper Roald Ove Brattøy.

I sin tale under dåpen kalte administrerende direktør i Abyss AS,  Victor Jensen,  «Fosnafjord» for en virkelig en arbeidshest, og sa den er spekket for å kunne gjennomføre operasjoner på Island. 

- Dette blir vårt andre fartøy som opererer på Island, og det er et godt signal om våre ambisjoner i dette vakre og ressurssterke landet. Vi planlegger langsiktig på dette området, og håper å ekspandere ytterligere, sa han.

Gudny Sigurdsdottirholdt var gudmor for båten. Hun uttrykte gode ønsker og ønsket fartøyet og mannskapet en trygg ferd.  

Dåp av «Fosnafjord» på Island.
Dåp av «Fosnafjord» på Island.
Dåp av «Fosnafjord» på Island.
Dåp av «Fosnafjord» på Island.