Enorm respons på bakteriofag-forskerstilling

Hele 79 søkere har ACD Pharma fått til en forskerstilling knyttet til bakteriofagforskning. – Helt vanvittig respons, kaller selskapet det selv.

Publisert Sist oppdatert

- Det kom inn 2-3 søkere hver eneste dag i søknadsperioden, så det har vært ganske utrolig å følge med på. De aller fleste søkerne er også gode, med relevant utdanning og erfaring for stillingen, sier operasjonsleder FoU Cyril Frantzen.

Alternativ til antibiotika

ACD Pharma holder på med forskning på bruk av bakteriofager til biokontroll og som et alternativ til antibiotika. I 2018 lanserte selskapet verdens første bakteriofagprodukt til bruk i akvakultur, og har flere lignende produkter i pipelinen.

Bakteriofager er verdens mest tallrike organisme. De små virusene har en spesifikk rolle i naturen, nemlig å hindre at enkeltbakterier blir for dominante i et miljø. Ved å oppformere og administrere riktig type bakteriofager kan disse derfor benyttes til å ta livet av og kontrollere forekomsten av bakterier som er skadelige for både produksjonsdyr og mennesker, og samtidig redusere behovet for antibiotika. Derfor er også bakteriofager forventet å bli et viktig verktøy i den globale kampen mot antibiotikaresistens.

Luksusproblem

- Vi synes jo dette er fantastisk spennende arbeid, og det synes tydeligvis mange andre også. Responsen har vært helt vanvittig, sier Frantzen.

Nå står ACD Pharma foran et luksusproblem, og har sortert ut 13 kandidater som skal videre til intervju.