Foto: AD offshore

Fusjonerer selskaper for å bli større innen havbruk

Nylig kjøpte Akva group 58 % av aksjene i serviceselskapet AD offshore. I løpet av en måned skifter selskapet navn til Akva Marine Services og blir fusjonert sammen med Yes Maritime.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Akva group meldte første april at de har sluttført forhandlingene med eierne av AD Offshore AS om kjøp av 58 prosent av aksjene i selskapet. AD Offshore prises til totalt 120 millioner kroner. Det Haugesund baserte selskapet tilbyr blant annet tjenester til rigg og skipsindustrien og entreprenører over hele verden, og til oppdrettsnæringen.

- I løpet av en måned skal AD offshore skifte navn til Akva Marine Services. Sammen med Yes Maritime skal vi fusjonere og bli en del av det nye selskapet Akva Marine Services, som er et datterselskap til Akva group, opplyser Bjørn Schulz, mediekontakt og managing director til kyst.no.

Björn Schulz. Foto: LinkedIn.

Det nye selskapet står dermed sterkere og får et mye større nettverk innen havbruksnæringen, tror AD offshore.

- Vi har en strategi på å utvikle vår servicevirksomhet. Det har vi hatt lenge og dette oppkjøpet inngår som en del av denne strategien, uttalte konsernsjef Trond Williksen til kyst.no.

Les hele saken her: Oppkjøp er med å videreutvikle servicevirksomheten i Akva group

Ser en økt utvikling

Schulz sier havbruksnæringen har utviklet seg mye de siste årene.

- Det skjer mye mer på markedet enn hva det gjorde tidligere, og det beveger seg hele tiden. Det har skjedd mye på havbruksfronten de siste tre årene spesielt, påpeker han.

Les også: Akva group kjøper majoritet i AD Offshore AS

Målet for selskapet etter oppkjøpet er ifølge Schulz  å fortsette å skape fornøyde kunder.

- Vi ser styrken med disse sammenslåingene, og vi ser at en større eier kan gi oss et større nettverk, og gjøre oss enda større innen havbruk, sier han.

Schulz påpeker at noen av selskapets styrker er fleksibilitet og tilpasse oppdrettskundens behov, og det er noe de helt klart vil prioritere fremover.

  •  AD Offshore er en ledende leverandør til havbruksnæringen og til offshorenæringene på Vestlandet.
  • Selskapet har hovedkontor i Haugesund med 32 ansatte, og opererer 12 skip som yter en rekke tjenester til havbruks- og offshorenæringen.
  • I fjor ble omsetningen 87 millioner kroner med et resultat etter skatt på 13,9 millioner kroner.