Dette lusetellingsbordet er et resultat mellom samarbeidet til Ahlsell og Estro. Foto: Ahlsell.

Ahlsell utvider til produktutvikling for havbruk

Ahlsell har inngått samarbeidsavtale med Estro AS. Ifølge selskapet har det allerede vist seg å være vellykket, og snart lanseres en ny løsning som både kan redusere driftskostnader og forbedre logistikken i næringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Ahlsell har gjennom flere år posisjonert seg som en tverrfaglig grossist til havbruksnæringen og har blant annet avtaler med Marine Harvest og Salmon Group. Vi satser på produktutvikling siden vi ser det er et marked for det, forteller Torbjørn Johnsen, som er segmentsjef for havbruk i Ahlsell til kyst.no.

 Ny løsning med hemmelig funksjon

Han opplyser at de nærmer seg lansering av en ny og spennende løsning innen fiskehelse fra Estro, som lenge har jobbet med å utvikle spesialløsninger for havbruk.

- Siden systemet er under patentering er vi forpliktet til å begrense informasjonen rundt produktet, sier han.

 - Vi er helt sikre på at det vil gi et spennende løft til næringen. Dette er et system for håndtering av fisk, som vil forenkle hverdagen for dem som jobber på oppdrettsanlegg, redusere driftskostnaden og revolusjonere logistikken innen havbruk, legger han til.

Torbjørn Johnsen, segmentsjef for havbruk i Ahlsell mener det er et stort marked for produktutvikling innen havbruk. Foto: Øyvind Sjøthun Røen.

Todelt samarbeid

Samarbeidet med Estro fungerer slik at de på oppdrag arbeider frem ideer som skal dekke inn behov som Ahlsell har fått innmeldt fra bransjen. I tillegg utvikler Estro produkter på eget initiativ.

- I samarbeidet fremover står de for utviklingen fra idè til ferdig produkt, og leverer både komponenter og komplette systemer, informerer Johnsen.

Utviklet 

Samarbeidet har allerede resultert i et nytt produkt tilpasset næringens behov. Fiskehelse-/lusetellebord omtaler han som en alt-i-ett-løsning, konstruert i solid plastmateriale, som kan flyttes rundt på merd og båt. Bordet er også sammenleggbart.

- Man kan gjennomføre flere typer arbeidsoperasjoner ved håndtering av fisk, som måling og veterinærundersøkelser med mer, da fisken ligger stabilt i en krybbe i bordet.

- Ideen til produktet kom da en representant fra Lerøy fortalte om behovene de hadde i sin arbeidshverdag. Vi tok dette videre sammen med Estro, og resultatet har fått svært gode tilbakemeldinger. Etterspørselen har også vært ganske stor etter bordene, og vi jobber med å få produksjonen tilpasset etterspørselen etter en oppstartsfase.

Johnsen legger til at han håper at samarbeidet kan bringe flere nye produkter på banen.